Helix

Kojines megzti mėgstantys nežino sezoniškumo, nes tai visuomet patogus užsiėmimas, o ir šąlančių kojų niekada nepritrūksta. Kas nesusikrovė atsargų per vasarą (ar tų šaltų kojų daug net ir šiltu metu pasitaikė 😉 ), prieš Kalėdas darbuojasi dar aktyviau. Nuo didelėms kojinėms skirtų 100g kamuoliukų numezgus mažesnes dosniai lieka „likučių”, kurie visi sėkmingai draugauja tarpusavyje dėl vienodos sudėties ir storio ir atveria pačias įvairiausias derinimo bei kombinavimo galimybes. Apie siūlų keitimą kas eilutę jau ne kartą esu rašiusi, bet turėdama tokių gražių naujų porų vaizdų, labai noriu priminti šį būdą. 

Pats švariausias ir tvarkingiausias variantas yra suporuoti margą siūlą su vienspalviu (ar beveik) – tokios visos šiandieninės poros. Pastarasis bus puikus rėmelis marginiams, kurie taip po eilutę išskirstyti atsiskleis naujai – spalvoti plėmai virs taškeliais, nutrauktais brūkšneliais, tos pačios spalvos dryželiai vis kitokiame kontekste taip pat mainysis.

Visos poros turi dar vieną bendrą bruožą – krašteliai, kulnai ir pirštukai numegzti iš pagrindinio vienspalvio siūlo ir tokia kompozicija lyg įrėmina margą pagrindinę dalį, suteikdama kojinėms užbaigtumo ir tvarkingumo.

O jei jūsų galiukai margi ir nestinga drąsos eksperimentuoti – nerkite tiesiai į gilius vandenis ir keiskite turimus siūlus kas eilutę. Galutinis rezultatas bus siurprizas visiems, bet ką užtikrintai galiu pažadėti – porą numegsite akies mirksniu. Smalsumas yra pats geriausias kuras mezgimo varikliui;). Apie techninius dalykus kalbant – siūlai keičiami kas eilutę jų niekaip nepersukant. Tas garantuos gražius dryžius be jokių eilutės pradžios ar pabaigos skiriamųjų ženklų. Pradedam? 

Kas planuojate strigti ties kulnu, rytoj dar yra galimybė sklandžiai ir labai įdomiai įveikti šią „kliūtį” kartu 🙂 .

Pirmos dvi poros megztos Rimos Daugėlienės. Melsvoje poroje kas eilutę keistos dvi spalvos: Drops Fabel 910 ir 103, bordinėje – Drops Fabel 104 ir 904. Trečia pora megzta Dalios Liepuonienės iš švelniai pereinamo bordo kojininio siūlo kartu su Opal Hundertwasser 2107 (Kelias nuo tavęs iki manęs ir atgal)Šis modelis yra vienas tokio mezgimo pavyzdžių, kam norėsis tikslesnių instrukcijų.

Parašykite komentarą

Item added to cart.
0 items - 0,00