ŠILTOS PĖDOS – GEROS SAVIJAUTOS GARANTAS

Kuo tradicija ilgiau gyvena, tuo ji tvirtesnė :). Žinoma, pokyčiai reikalingi, be jų upeliai pelkėm virstų, bet iš anksto žinomi pasikartojantys dalykai suteikia musų gyvenimui užtikrintumo ir saugumo jausmą. Su kaukėmis MZ gimtadienio dar nešventėme (ir, tikiuosi, nebešvęsime daugiau ;), bet naujas modelis ta proga – šventa!

Kojinių mezgimas yra didelė mano aistra – ne veltui Kornelija siūlė naujam modeliui būtent kojines. Tik kad numezgus jų kokį melejoną, susigaudžiau, kad jos visos megztos su dideliu įkvėpimu, bet be jokių konstrukcinių atradimų, kuriais galėčiau pasidalinti :(. Užtai ko pasigedau pastaruoju metu (tai yra, mano artimieji pasigedo) – trumpų pėdučių. Jų modelių taip pat visokių yra, ir į šlepučių pusę, ir elegantiškų, vos pirščiukus dengiančių laivelių formos, o kartais tiesiog nuimamas aulas. Man norėjosi tokio aukso vidurio, kad ir šilta būtų, ir patogu, ir neslystų nuo kojos, ir neišlįstų iš daugumo vidutinio uždarumo sportbačių (maniškių linija atkartoja mano nešiojamų bensimonų formą ;)).

Šiame modelyje be praktiškos pusės telpa dvi mano didelės meilės – kojininių siūlų likučiai ir paprastas lygus mezgimas margu siūlu (kiek raštų taikiau, taikau ir tikrai taikysiu ;), kol kas niekas man to paprastumo nenurungė…)

Visos pėdutės numegztos iš vieno mano favoritų kojininių siūlų srityje – Opal. Daugeliui jų užteko to, kas liko nuo kažkada megztos normalios kojinių poros su aulu, kai kurios sukombinuotos iš kelių (apatinėje nuotraukoje du spalvynai naudoti šachmatine tvarka – kam vienoj pėdutėj teko pirštai, kitoj – kulnas). Reta pora iš dviejų identiškų kojinių, nes siūlų specialiai netaikiau, kaip ėjo, taip ir mezgiau – man tokios gražiausios, o simetrijos mėgėjai galės pažaisti :).

Konstrukcijoje jokių amerikų nerasite, nuo paprastos kojinės skirsis tik gilesniu užapvalintu viršutinės dalies iškirpimu ir akių mažinimu pado vidinėje dalyje – tas taip pat prisideda prie išorinės linijos gilesnio iškirpimo ir anatomiškai idealiai prisitaiko prie kelties. Nusimezga jos akimirksniu, lengvai galima koreguoti dydį – truputis siūlų, keli vakarai ir garantuotai turėsite šiltas kojas žiemą, o gal dar ir puikių dovanų po eglute :).

Pėdutės megztos iš įvairių Opal kojininių siūlų likučių, aprašymą rasite čia.

Parašykite komentarą

Item added to cart.
0 items - 0,00