Kaip aš įkvėpimą gaudžiau

Labai džiaugiuosi girdėdama, kad kam karantino laikotarpis dovanojo daug laiko, kurį jie vaisingai išnaudojo – priskaitė, primezgė, prisiuvo ar prisimokė. Vienintelį pliusą galėčiau dėti ties pasibuvimu su vaikais, nes įprastu metu juos, beveik suaugusius, aš retai ir bepamatydavau;). Kai leistina kompanija apsiribojo tuose pačiuose namuose gyvenančiais žmonėmis, atsirado laiko ilgiems pasivaikščiojimams kartu ir išvykoms į kaimą. O mezgimo gyvenime lyg kas paspaudė išjungimo mygtuką. Megzti rankos norėjo, labai, bet galvoje per visus milijonus idėjų staiga lyg kas trintuku prasiėjo – tokia graži tabula rasa ir jokia nauja mintis negimsta, nors tu ką ;(. Taip laukiau pavasario su šviežiomis spalvomis ir jau dėliojau siūlus naujoms sezoninėms kojinėms, kai staiga liko tik siūlai ir pavasaris. Gražus, ilgas, žydintis ir kvepiantis, be jokių minčių kaip tą perkelti į mezgimą. 

1-DSC05324

Labai kryptingai bandžiau save išjudinti. Kartais turbūt gerai ir išlaukti, bet jaučiau, kad niekas iš to laukimo negimsta, reikia tempti save už ausų kartu su baronu Miunchauzenu. Visus paviršius tuo metu barstė klevai savo ryškios šartrezo spalvos žiedais, sunku praeiti pro juos nepastebėjus. Mieste ne taip lengva rasti žmogų, jaučiantį jiems nors kiek šiltesnius jausmus, jie limpa prie padų, skverbiasi į namus, aplipdo langus ir mašinas, o kiemsargiams jie turbūt atgrasesni už sniegą ant šaligatvių, bet ta spalva!!! Panašios spalvos kojininių siūlų kamuoliukas man pamirksėjo ir pasieškojus pilkų bei žalių galiukų fonui aš jam atsakiau teigiamai. Net ir rašto tašteliams paieškojau, kad ne vien numylėtas (ir numegztas gerokai!) Broken seed stitch veiksme dalyvautų. Kol mezgiau mechaniškai (stulpelį ir pirmą derinį), viskas gerai (automatiškai;)) ir ėjosi. Paprastai mezgime žengiu vieną žingsniuką, o galvoje jau matau kelis į priekį, kartais net finišą, jokių spalvų aš nederinu kryptingai, tai niekada nebūna joks darbas, net joks veiksmas tikra ta žodžio prasme, pačios greit susideda, laiką atima tik mezgimo veiksmas, o čia turiu sėdėti ir galvoti. Rankos prašo veiksmo, o galva sabotuoja. Tai ir eini žmogus lengviausiu keliu – susirandi kokį visai lygų mezgimą, tiek čia tos bėdos, bet džiaugsmas jau ne pilnas kaip kažką derinant, kombinuojant… 
Nepasiduosiu tam snauduliui, nutariau. Išvažiavau savaitgaliui į kaimą ir tyčia tepasiėmiau tik tas kojines, kur galvoti ir derinti reikėjo. Kai nebus kur dingti, prisiversiu ir išjudėsiu.

1-DSC05326

Taip ir buvo. Iš pradžių vangiai, paskui vis greičiau ir smagiau galvoje man dėliojosi raštai ir spalvos – tai klevo sėklos ant pakelės smėlio, tai ant pirmos žolės, tai ant šaligatvio plytelių.

1-DSC05336

Baigus pirmą porą pastebėjau jau ir ryškias pienes, visą kiemo pievą geltonomis saulutėmis nušvietusias.

1-DSC05291

Pasinaudojau tuo pačiu taškelių raštu (čia jau vien juo), ir net parinkau lapus primenantį kiauraraštį vietoj paprasto stulpelio, jau linksmiau, greičiau ir su didesniu užsidegimu…

1-DSC05288

Skirtingi Zauberball žalumai gražiai man su trinto džinso efekto kamuoliuku suderėjo, mat šis turėjo balsvų intarpų kaip mažos baltos gėlytės pienių jūroje.

1-DSC05338

O tada pražydo obelys…

1-DSC05342

Ir jau šią porą mezgant (po žydinčia obelimi!) viskas ėjosi įprastu sklandžiu ritmu – 

DSC05514

vieną spalvą mezgu, trys jau eilėj laukia.

DSC05519 

DSC05522

DSC05528

Taip įkvėpimą atgavus pagaliau radau raštą ir labai gražiam žaliam kamuoliukui – lauktuvėms iš Vienos.

DSC05664

Į kaimą šiemet pradėjom važinėti labai anksti ir iki valiai galėjom grožėtis pakelėse vis besikeičiančia turtinga pavasarine žaluma. Spalvos lygiai kaip iš to kamuoliuko. Suradau raštą, kuris kiek suskaidytų tvarkingus originalius dryžiukus, kad viskas banguotųsi ir persidengtų kaip gamtoje ir aprėminau jį savo turimais priderintais vienspalviais žaliais. Ir jau kilnoju siūlus vasarai. Plačiai atmerktomis akimis.

DSC05668

Pirmoji pora megzta iš Schoppel-wolle Admiral 383, Opal Schfpate IX 9415, 9417. Antroji pora su pienėmis megzta iš Schoppel-wolle Zauberball 1966ombre, Schoppel-Wolle Jeans Ball 2127, WYS Signature 4-ply 240 bei nemirtingu Regia Pairfect geltonu žymimauoju siūlu. Pora su žydinčiomis obelimis  megzta iš Schoppel-wolle Wunderklecks 2322 ir WYS Signature 4-ply Florist 800 (bijūnai) kartu su įvairiais iš kitų siūlų iškirptais rausvais, rusvais ir pilkais gabaliukais. Pirma pavasarinė žaluma numegzta iš dovanų gauto Wollgarnspinnerei Ferner Lungauer Sockenwolle 4fach 52.18, jį aprėminant Schachenmayr Regia Tweed Trend & Classic 9063, Schoppel-Wolle Admiral 4 fach/4 ply 383 bei Opal 4-ply solid 5184.{jcomments on}

Parašykite komentarą

Item added to cart.
0 items - 0,00