Žydinčios pirštinės

Žinau, žinau, pavasarinei saulei išlindus pirštinės greičiausiai yra ne tas mezgimo projektas, apie kurį pagalvojame pirmiausia. Greičiau jau pasvajojame apie vasarą ir akys krypta į vėsesnių siūlų lentynas. Bet realybė termomentro stulpelyje raudonu brūkšniu praneša, kad dar labai toli iki tikros šilumos. O ir sinoptikų prognozė visam artimiausiam mėnesiui garantuoja pirštinių orą;). Taip kad nėra jokios priežasties neįsitaisyti naujos poros ateinančiam pavasariui. Rankų oda atsidėkos jums už rūpestį nepriekaištinga išvaizda:).

1- DSC0395

Kam patinka lengvos pirštuotos, tesirenka jas, bet kumštinės taip pat turi savo vietą tarp labai stilingų aksesuarų, jos visai nebūtinai turi būti storos ir ypatingai šiltos šiam laikui, bet būtinai gražios! Ir žydinčios:))

1- DSC0403

Šios dvi Neringos poros lyg specialiai šiam laikui numegztos. Fonas – iš plono kojininio siūlo, raštas – iš švelniausio greitai keičiančio spalvas merino.

1- DSC0409

Į tą merino spavyną įterptas vienspalvis žalsvas – net nepastebėsi iš karto, taip meistriškai jis į bendrą paveikslą įkomponuotas – garsiai šaukia pirma gaivia pvasarine lapija.

1- DSC0417

Abu siūlai parinkti pereinamų spalvų, bet pakankamas kontrastas užgarantuoja, jog pagrindinis raštas nepranyksta ir nesusilieja, tik labai turtingai – kaip tikroje gamtoje – atrodo.

1- DSC0422

Neringa ir raštus suderino taip, kaip žiedai auga ir skleidžiasi – stiebeliai kraštelyje, iš jų pasirodo pirmi žalsvi pumpurėliai, kurie netrukus prasiskleidžia prašmatniausiais žiedais.

1- DSC0442

Antrai porai pasirinktas švaresnis derinys – 

1-pirstine3

tamsiai pilkas beveik vienspalvis fonas ir nepertraukiamai iš to paties kamuoliuko megztos gėlės.

1-pirstine

Na, gal ir ne visai nepertraukiamai… Nežinau, ar tokia mezgėjos laimė, ar teko prie jos savo pirštą pridėti, kad lapai žaliuotų, o žiedai rausvai violetinius žiedlapius skleistų.

1-pirstine7

Kaip ten bebūtų – gražaus ir šilto pavasario!

1-pirstine8

Neringos Miržinskienės megztos pirštinės ir nuotraukos, abiejų atspirties taškas – pagrindinis šio modelio motyvas. Pirmoji pora megzta iš Zauberball Crazy 2312 (Baras su pianinu), Drops Flora 16  ir Edition 3.0 2301 (Rasos lašas). Antroji pora megzta iš Drops Flora 05 su Edition 3.0 2301 (Rasos lašas).{jcomments on}

Parašykite komentarą

Item added to cart.
0 items - 0,00