Paltukas pavasariui

1-IMG 38ddd52

Saulei ryškiau pašvietus, ne viena turbūt svajojame į lauką išeiti jei ne trumpom rankovėm (kol kas;)), tai bent jau su šiltu lengvu megztuku vietoj jau pabodusios striukės ar palto. Jolanta jau turėjo puikią progą Izraelyje pranešioti savo naująjį gražųjį megztuką-paltuką, bet šiltas oras tikrai netruks ir mūsų platumose pasirodyti:). Tepasitarnauja ši pirma kregždė įkvėpimo šaltiniu – toks rūbas bus nepamainomas vėsesniu oru iki pat rudens, kai vėl į priekį išeis sunkioji artilerija – žieminiai drabužiai.

1-IMG 38dd60

Jolanta prie pereinamų spalvų estiškos vilnos pridėjo ploną moherio siūlelį – švelnumui, šiltumui, puošnumui ir dar turtingesniam spalvynui. (Kam estiška vilna graži tik iš tolo, pasinaudokite Jolantos atradimu – švelnus moheris lyg patikimas asmens sargybinis neleidžia kandesnei vilnai prieiti prie odos.) Estiška vilna pasirinkta ramių mėgstamų spalvų iš eksperimentinių sruogų, kad beveik užtikrins, jog taip pat nuspalvintą draugą sutikti gatvėje šansas – vienas iš milijono. Ypač, jei iš gamintojo sekos išimi spalvas ne prie širdies;). Moheris taip pat dėtas ne vienos spalvos visam daiktui, kas leido išsaugoti ryškesnius spalvinius perėjimus vietoj vienspalvio jungiančio filtro. Jolanta susirinko patinkančius ir tinkančius Isager moherio kamuoliukus ir derino bei keitė spalvas su tikro žonglieriaus virtuoziškumu.

1-IMG 382bbb2

Kai jau tiek spalvų bei medžiagų įtraukta, raštas pasirinktas lygus, o siluetas – santūrus bei lakoniškas. Kišenės, pakietintos, kad formą laikytų, bei gerų-išvirkščių juostelė priekio kraštuose, pereinanti į kaklo bei pabaigos stulpelius.

1-IMG 383dd8

Ir kaip neretai atsitinka su spalvas palaipsniui keičiančiu mezginiu – išvirkščių akių pusė pasirodo gražesnė:).

1-IMG 385dd4

Jolantos Žilinskienės megztas paltukas ir nuotraukos. Siūlai – estiška Aade Long 8/2 artistic vilna kartu Isager Silk Mohair 59, 12, 69, 41, 7S, 63.{jcomments on}

Parašykite komentarą

Item added to cart.
0 items - 0,00