Macrame sweater

1-DSC04279

Žinau, žinau, didžioji MZ dienoraščio skaitytojų dauguma šiandieną laukė tikrai ne mano naujo megztinio vaizdų, o reportažo iš ketvirtadieninės eglutės, bet belaukiant kol visos nuotraukos ir įspūdžiai susidėlios į rišlų šventinį pasakojimą, demonstruoju savo naująjį eksperimentą – megztinį iš dvigubo Plotulopi siūlo.

1-DSC04284

Pats derinys tai labai jau neoriginalus ir turbūt daugelio išbandytas, o aš tik su šiuo megztuku apsižiūrėjau, kad mezgiau Plotulopi su kuo tik nori – Drops Lace, moheriu (kokį melejoną kartų – čia, čia ir dar čia), estiška viengije vilna, ne tik mezgiau, bet ir nėriau iš jo vieno viengubo, tačiau jokiame mezginyje  nesudėjau šių siūlų kartu, nors visiems, ieškantiems storo ir lengvo daikto, nuolat siūlau šį variantą. Tai dabar jau ir savo patirtimi galėsiu pasidalinti;).

1-DSC04286

Mezgiau 5,5 mm virbalais, ko tikrai nesitikėjau, nes norėjau tokio labiau žiemos vėjams neprieinamo šarvo nei didelių akių efemeriško debesėlio, bet siūlai mažesniu virbalu taip ir taikėsi susiplakti kaip raugiami kopūstai. Sunaudojau ~ 450g ir rezultatas buvo tikrai toks, apie kokį visiems pasakodavau – storas ir lengvas. Lyginant su Plotulopi ir moherio sąjunga šiam deriniui gal kiek stinga elegancijos ir puošnumo, bet tikrai ne solidumo ir labai komfortabilios šilumos.

1-DSC04291

Modelis – dar testuojamas, tuoj bus paskelbtas. Dizainerė pritaikė naujame modelyje išmoktą raštą, priminusį jai pinikus, iš čia ir megztinio pavadinimas.

1-DSC04299

Kaklas sumanytas numegztas ilgas ir turėtų būti perlenktas prisiūtas, bet aš palikau galimybę laisvai jį reguliuotis pagal nuotaikas ir vėjus.

1-DSC04300

Ilgos ir plačios, į apačią staigiai siaurėjančios rankovės – paskutinis šių dienų megztinių madų klyksmas.

1-DSC04297

Pasirinkta spalva – mano atsakas žiemos (toks storas megztinis vienareikšmiškai – žiemos sezono) monochromijai:).

1-DSC04289

Megztukas megztas iš dvigubo Plotulopi 1762, modelis – „Macrame Motif Sweater„.{jcomments on}

1 komentaras apie “Macrame sweater”

  1. Atgalinis pranešimas: Karantino megztinis – mezgimo zona

Parašykite komentarą

Item added to cart.
0 items - 0,00