Pledukai kūdikiams

Jei savo garderobo mezginius paprastai deriname prie metų laikų, tai peldukas kūdikiui, mezgamas dažnai dar tik laukiant susitikimo su juo, yra visiškai nesezoninis ir net sakyčiau už laiko ribų dalykas. Taip, pasvarstoma gimimo data ir atitinkamai renkama plonesnė ar storesnė vilna, kartais ir medvilnė vasarai, bet vasaros su žiemom ne vienerius metus keis viena kitą, kol tas pats pledukas ištikimai tarnaus dieną naktį, todėl pasirinkimas paprastai būna maksimaliai universalus. Tegu kepuraitės ir kojinės derinasi prie augančio žmogaus gabaritų ir sėkmingai perduodamos jaunesniems broliams su sesėmis ar kitiems giminės kūdikėliams, pledukas neretai tampa tokia pat mažojo žmogaus esaties dalis, kaip ranka, koja, mylimiausias žaislas, be kurio niekaip neužmigsi, juo užsiklojęs gali drąsiai palikti mamą ir keliauti vienas į sapnų karalystę, nes iš tiesų keliauji ne vienas, o pažįstamos ir tokios patikimos apsaugos apsuptas. Kartą į MZ užsuko siūlų pledukui viena močiutė, kuri tikrai žinojo, kokių jai reikia ir tiksliai kokios spalvos. Tokį vieną ji jau yra numezgusi. Nustebusiai, kam reikia antro lygiai tokio pačio, ji man paaiškino, kad tą pirmąjį būtų galima išskalbti…
Tokį svarbų daiktą paprastai mezga mamos, močiutės ar artimos šeimos moterys ir labai atsakingai renkasi tiek siūlus, tiek modelį, tiek spalvas ir raštus, čia jums ne megztukas, kurį mažylis išaugs greičiau nei spės nors kiek rimčiau pavilkėti.
Ne vienas kūdikio pledukas MZ puslapiuose buvo rodytas, šiandien dar trys labai gražūs ir funkcionalūs apklotėliai, teįkvepia ir teužveda ant kelio visus gandrų pašonėje virbalus laikančius:).

1-WYS3

Pirmasis megztas nukeltų akių raštu iš natūralių spalvų minkštos, bet formą laikančios mėlynasnukių lesterių vilnos (su garstyčių spalvos brūšneliais), be galo gražių ir labai modernių tiek rašto, tiek spalvinio derinio, tiek viso dizaineriško sprendimo.

1-Zauber1

Antrasis, skirtas tam pačiam žmogui, visai kitoks – plonesnis, dar švelnesnis ir labai asociatyvių spalvinių derinių. Trumpi spalviniai perėjimai fantastiškai apžaisti moduliniame mezgime, o du skirtingi spalvynai mamos rankomis sudėlioti į meistrišką Van Gogh žvaigždėtos nakties  interpretaciją.

1-Zauber3

Trečiasis apklotėlis – modernaus minimalizmo šalininkei (kol kas prie mamos, ne kūdikio skonio taikomąsi;)).

1-20180721 181507 medium2

Balta spalva yra pati populiariausia naujagimio garderobe ir viena parankiausių nežinant būsimojo šeimininko lyties.

1-20180721 181536 medium2

Tekstūrinis raštas suteikia pledukui gražios apimties ir purumo.

1-20180813 121002 medium2

O jei nesiorientuojate, kokio dydžio šis daiktas turėtų būti, paprašykite savo devynmečio „prisimatuoti”: „Jei jau aš telpu, tai tas leliukas tikrai tilps”.

1-20180812 150242 medium2

1-20180813 121108 medium2

Pirmos dvi antklodytės megztos Rasos Balčiūnaitės. Pirmoji megzta iš Bluefaced Leicester DK 01, 03 ir alyvuogė, antroji – iš Schoppel-wolle Edition 3.0 2329 (Pajūrio kavinė) ir 2362 (Žydrasis vualis). Trečiasis pledukas su sūnaus pagalba megztas Eglės LašinskienėsBergere de France Berlaine (Albatre), modelis – „Surrounded Afghan and Lap Robe„. Nuotraukos autorių.{jcomments on}

Parašykite komentarą

Item added to cart.
0 items - 0,00