Mezgam reglaną

Megztinio mezgimas nuo viršaus jau ima išstumti seniau įprastą mezgimą nuo apačios atskiromis detalėmis. Nenuostabu – toks būdas reikalauja daug mažiau išankstinių paskaičiavimų, lengviau numatyti rezultatą, spręsti eigoje ir – jei jau prireikia – lengviau taisyti klaidas. Viena bėda, kad įpročiai tokie gajūs, o naujas kelias, kas žino, gal ir patogesnis, bet nežinomas! Abi kryptys turi savo gerbėjus, o šie – savo argumentus, bet kurią stovyklą atstovausime mes konkrečiu megztiniu sąmoningai pasirinksime tik tada, kai abi bus pažįstamos. Todėl nebandžiusius ir nedrįstančius 2019 m. sausio 19 dieną 11-15 val. kviečiame į reglano mezgimo nuo viršaus kursus. (Konstrukcijų, patogių megzti nuo viršaus yra daug, bet mes apsiribosime tik viena populiariausių – reglanu. Kitoms bus skirti kiti kursai. Kaklo tipą, su užsegimu ar be jo – rinksitės patys.)

IMG 0041 medium2

Kursų kaina25 €. Į ją neįeina medžiagos, jas galėsite įsigyti parduotuvėje prieš kursus, padėsim išsirinkti tiek siūlus, tiek jiems tinkamus virbalus. Įeina:

– teorinė dalis šeštadienį, kurios metu sužinosite visus skaičius ir smulkiai aptarsime mezgimo eigą;
– praktinė dalis kursų šeštadienį, kurios metu užsidėsime kaklo akis ir pradėsim megzti;
– tolimesnės individualios konsultacijos parduotuvėje sutartu laiku – klausimai iškils bemezgant – iki megztinio pabaigos.

IMG 9536

Kad kursai vyktų sklandžiau ir produktyviau, labai prašom visų dalyvių atsinešti jau numegztą ir išskalbtą iš pasirinktų siūlų pasirinkto dydžio virbalais (tai reiškia, kad jums turi patikti tokio tankumo mezginys būsimam megztiniui) pavyzdėlį (~15*15cm). Dar reikės:

– pasirinktų siūlų;
– jiems tinkamų valinių virbalų (40 cm, 60 ir 80 cm pasirinkto dydžio, papildomų matavimuisi; visų gali ir nereikėti, tai priklausys nuo kaklo);
– metro;
– 8 žymeklių;
– priemonių užrašams;
– jei turite jau gatavą gero dydžio reglano megztuką, kuris galėtų pasitarnauti etalonu, tai palengvins matavimąsi.

Būtina registracija el.paštu: info@mezgimozona.lt, tel. 867643668 arba tiesiog užėjus į parduotuvę. Informaciją apie kitus kursus rasite čia.

Pabaigai įdomybės apie šią konstrukciją – Aldonos Puteikienės paruošta medžiaga, susišaukianti su kardigano istorija:

Reglanas

Ficrojus Džeimsas Henris Somersetas, lordas Reglanas (Fitzroy James Henry Somerset, Lord Raglan) (1788-1855) 

Mezgimo ironija (jeigu tokia, žinoma, yra) yra tai, kad Lordas Reglanas yra irgi susijęs su jau mūsų minėta Lengvosios brigados ataka, tačiau priešingai, negu lordas Kardiganas, jis buvo visų mėgstamas ir vertinamas dėl karinių pasiekimų ir nuopelnų Didžiajai Britanijai.

Taip jau atsitiko, kad lordas Reglanas ir buvo tas kariškis, kuris davė įsakymą lordui Kardiganui Balaklavos mūšyje. Pastarajam įsakymo nesupratus, lengvoji brigada buvo beviltiškai sutriuškinta.

Po keleto metų lordas Reglanas buvo sužeistas mūšyje prie Vaterlo ir jam buvo amputuota ranka. Jo siuvėjas sukūrė lordui specialų trumpą švarką su įstrižo kirpimo rankove, kurios siūlė ėjo nuo kaklo iki pažasties. Tokį švarką lordas Reglanas galėjo lengviau apsirengti be kitų pagalbos. Tokia paprasta naujovė ir davė pradžią klasikinei megztinio ir siuvinio formai, kuri vadinama garsaus britų lordo pavarde.{jcomments on}

Parašykite komentarą

Item added to cart.
0 items - 0,00