Girdėta istorija?

Pagaliau su nauju Astos šaliku prisiruošiau pakalbėti apie labai keistą reiškinį ir būtų labai įdomu išgirsti Jūsų istorijas, ypač būtų smagu išgirsti kitokias nei šiandieninė. Su sėkminga pabaiga žinau tik vieną, gal ten ta ypatinga kapinių aura suveikė, kai žmogus kažkaip tos visaapimančios išminties, kas, kaip ir kur turi būti, pasikrauna?… Visos kitos istorijos yra apie pamestus ir nerastus rankdarbius.
Aš pati pamečiau dvejas pirštines. Vieną palikau troleibuse į darbą, apsižiūrėjau išlipus ir visą savaitę atakavau troleibusų parko radinių skyrių, veltui ieškodama pradingėlės, po metų kitų atsimezgiau naują. O kartą su Jurgiu fotografavom tik numegztas pirštines, ta proga dėvimas odines susikišau į kišenes. Užėjom į didelę „Maximą” nusipirkti ko nors skanaus, išėjusi pasigedau odinių pirštinių. Labai buvo gaila, tik išdrebinau pinigų tokiai prašmatnai, su kašmyro įdėklu… Jurgis bandė mane guosti, kad mano megztos tai juk vertingesnės, nėra ko graužtis. Ką manot? Kitą dieną tos prapuolėlės lyg niekur nieko laukė manęs informacijos skyriuje. 

Rankdarbiai kažkodėl linkę nieko nelaukti ir prasmegti skradžiai žemės lyg burtų lazdele pamojus. Megztinis, nusivilktas ligoninėje, nesuskaičiuojamos skaros degalinėse ir kavinėse, moheriniai kaklašildžiai Operos ir baleto teatro rūbinėje, kepurės ir šalikai pačiose įvairiausiose viešose vietose, nekalbant jau apie pirštines. Visas tas rankų darbas staiga tik paleistas iš rankų linkęs akimirksniu dematerializuotis lyg jo nė būti nebuvę.

IMG 0384

Kažkur matyti vaizdai? Greičiausiai ir istorija bus girdėta…

IMG 0385

„Rodau pradubliuotą šaliką vyrui. Paskutinėm pavasario dienom „Panoramoje” pametė, bet kad dingtų per nepilnas 10 minučių, nesitikėjom! Vyras apėjo visas parduotuves: ir kur buvom, ir kur ne, radinių skyrelį, iššniukštinėjom visas pakampes, radom visko, bet mūsiškis dingo skradžiai. Ejo klausinėti lygiai savaitę, sąžiningai kiekvieną dieną – o gal atsirado, kol pardavėjos jau is tolo pradėjo šaukti: „Neradom, niekas neatnešė!”. Nuraminimui teko pažadėti, kad nunarpliosiu kitą, ir ne šiaip kitą, o lygiai tokį patį (ir raštas, ir spalvos turėjo būti tos pačios, nors siūliau ir kitaip, užsispyrusiai reikėjo tokio pat).”

IMG 0g387

Astos Bekintienės megztas šalikas, nuotraukos ir istorija. Siūla – Karisma 37 ir 68, raštas „sukurtas” nukeltų akių raštų generatoriaus.

Parašykite komentarą

Item added to cart.
0 items - 0,00