Ypatingas baktusas ypatingam žmogui

Artėjant Kalėdų senelio darbymečio pikui, ne vieni virbalai jau tam reikalui paruošti. Baktusai – vieni pačių geriausių, pačių populiariausių dovanų kategorijoje. Dydžio nepataikyti – neįmanoma, spalvų pasirinkimui vardas – milijonas, megzti galima bet kur ir beveik bet kokiomis sąlygomis, paprastesnį modelį sunku surasti. Kaip ir efektingiau atrodantį ir dažniausiai pritaikomą. Apie jau tiek kalbėta, kad rodos nieko naujo neparodysi ir nepasakysi. Bet jie vis atsiranda kaip žiedai pavasarį, kiekvieną kartą stebindami ir džiugindami savo įvairumu ir gražumu. Šiandieninis – labai ypatingas. Ne tik dydžiu (iš dvigubos siūlų normos), netradiciniu lygiuoju mezgimu su ripso krašteliu (toks vadinasi kariusu, kitam dantų plėšikui skirtas), bet ir spalvomis (suderinti du skirtingi tokie intensyvūs ir ryškūs kamuoliukai), o labiausiai – istorija.

003

Šis šalikas dabar klajos po Amsterdamą: sėdės „Mc Donalduose”, šmirinės po sendaikčių turgų, pėdins į EYE filmų muziejų. Jo šeimininkė labai mėgsta medaus, oranžinę ir visokias raudonas spalvas, neiprasto dizaino suvarstomus žemakulnius, džemperius, džinsus ir kepures su snapeliu. Dar ji gali papasakoti daugybę istorijų, geba duoti labai gerų patarimų, mėgsta sakyti į akis tiesą, netgi trumpam susibarti, gindama savo nuomonę. Jai ypač patinka klausytis Amy Winehouse ir nesinori net ausies krašteliu išgirsti Jacques Brelį. Šiemet netekusi jau trijų dviračių, ji ketina nusipirkti pigiausią veikiantį, kad ketvirtasis užsiliktų ilgai, nes plieninis žirgas yra jos kasdienių džiaugsmų bendrininkas. Tetai Ivankai jau sukako 70 m. ir būtų smagu, jei šis šalikas ją pradžiugintų. Nesinorėtų būti jos dukra (mano mama geriausia!!!), bet smagu pas ją pasisvečiuoti savaitę, sulaukti laiško su pasakojimais apie šeimą, kaimynus, miestą, dviračius, filmus, muzikas, politikas ir jai ką nors papasakoti. Šis baktusas — lyg liepsningas visai nelietuviškas, o jos bosniškam temperamentui pritaikytas praktiškas gimtadienio „atvirukas” iš dabar panašiai spalvoto Vilniaus.”

011.JggPG

Vilmos Bukaitės megztas dvigubas kariusas, nuotraukos ir tekstas. Siūlai – Regia Design Line by Arne & Carlos 02461 ir Opal Hundertwasser 1434.{jcomments on}

Parašykite komentarą

Item added to cart.
0 items - 0,00