Ką daryti, kai lieka nepageidaujami likučiai

Pati labai mėgdama likučius, šitą „bėdą” suprantu tik teoriškai. Iš pokalbių su mezgančiais žmonėmis suprantu, kad esu tokia mažuma, kad neilgai truks iki Raudonos knygos. Daugumai likučiai nuo praeito mezginio balastu nugula spintose ir smegenyse, kai ten vietos ir dėmesio jau reikalauja naujos idėjos naujų siūlų pavidalu. Likučių derinimas ir panaudojimas man kelia vien tik džiaugsmingą įkvėpimą, tuo tarpu jei didžioji dauguma tokio pakylėjimo nejunta, kūrybinės idėjos jiems ateina iš suprantamo noro naudingai ir praktiškai tuos likučius sudoroti.

5D1C9530

Štai nusimezgė Rūta gražų skylėtą megztinį iš Hemp Tweed, siūlas naujas, ką ten tiksliai paskaičiuosi, kiek jo reikia. Liko du kamuoliukai, ką su jais daryti? Naują megztinį, aišku kaip dieną;)). Juolab kaip tik tą dieną Hemp Tweed lentynos pasipildė naujomis spalvomis…

5D1C9534

Greitai sumestas planas, kaip prie pirmos spalvos priderinti dvi naujas, dar truputį ir to seno prisipirkti reikėjo, bet gi kilniam tikslui!

5D1C9536

Tą pačią minutę Rūta sumetė ne tik raštą, bet ir sagas priderino.

5D1C9550

Megztinis gimė akimirksniu, lakoniško dizaino, gražaus tekstūrinio rašto, spalvinius segmentus atskiriant dviem ripso eilutėm. Bandžiau Rūtai įpiršti ir skirtingus raštus, bet ji pasirinko tokį vientisą, santūrų variantą su priderinta ripso juostele ir viską vainikuojančiu I-cord’u. 

5D1C9555

Mezgant galvoje kirbėjo tokia negera mintis, kad tų siūlų vis tik bus per daug, vėl liks… Ir Rūta nusprendė, kad iš antros kartos likučių ji nebemegs trečio megztinio, o nusimegs tokią asimetrišką modernią skarą, tiksiančią prie abiejų rimtų drabužių.

5D1C9791

Siūlai, deja, baigėsi kartu su megztiniu. O skaros idėja liko. Teko dar kartą papildyti atsargas, tik  vos vos;). Rezultatas – du puikūs megztiniai ir skara prie jų. Ir jokių likučių!

5D1C9803

Rūtos Juzėnienės megzti megztinis ir skara ir nuotraukos, pačios sukurti modeliai, siūlai – Rowan Hemp Tweed 131, 135, 142.{jcomments on}

Parašykite komentarą

Item added to cart.
0 items - 0,00