Populiariausias raštas

Brioche raštas – ne naujas ir pas mus jis turi daug vardų. Kokios šalies stulpeliu jis tik nevadinamas – japonišku, švedišku, bulgarišku… Esmės pavadinimas nekeičia – kiekvienoje eilėje gera akis nukeliama su užmetimu, o išvirkščioji išmezgama. Mezginys gaunasi platus ir purus, valgo nemenkai siūlų, bet atsidėkoja turtinga faktūra. Galima jį megzti vienspalvį, o galima dvispalvį. Pastarasis dabar ypatingai populiarus mezgėjų tarpe ir maudosi pelnytos šlovės spinduoliuose. Sulaukęs dizainerių susidomėjimo, šis dvispalvis raštas demonstruoja begalines savo galimybes ir tikrai vingrų grožį. Viena populiariausių tokių raštų kūrėjų – Nancy Marchant, išleidusi ne vieną knygą ta tema. 

File 000 1  mediuttm2

Dvipusio brioche raštai – reikalas sudėtingas, reikalaujantis atidumo, kruopštumo ir susikaupimo, bet ir rezultatas – stulbinantis. Šios nepaprastai gražiose Kristinos močiutės nuotraukose – šalis iš Nancy Marchant knygos „Knitting Fresh Brioche: Creating Two-Color Twists & Turns”. Spėju, tai pirmoji Kristinos pažintis su dvispalviu Brioche ir ta pažintis primena mokymosi plaukti metodą, kai nemokša tiesiog įmetamas į gilų vandenį;).

File 000 2  medium2

Kristina išsikapstė, oi kaip gražiai ir su džiaugsmu (!) išsikapstė, knygą tą pasidėjus ne į archyvą, o planuoja naujus projektus.

File 000 5  medium2

Šis purus, plonas ir šiltas šalis numegztas iš voratinklinio moherio su šilku – tikrai prašmatnus aksesuaras. Nuotraukose sunku įžiūrėti, bet tas šviesus siūlas pereina nuo balto prie rausvo, kaip obels žiedas, žiedu ir susegtas…

ggge

Tobulas raštas šaliams, nes abi pusės yra geros, tik skirtingų spalvų, galima sakyti, du viename.

File 002 medium2

O kam baisu vienu gaistu į tokius gilius vandenis pulti, rasite nemažai paprastesnių, bet tikrai ne prastesnių šio mezgimo būdo modelių.

IMG 4017

Po Nancy Marchant bene labiausiai prie brioche populiarinimo prisidėjo Stephen West, beje laikantis pirmąją dizainerę savo mokytoja bei įkvėpėja.

IMG 4020

West’o raštai ne tokie vingrūs, jis labiau žaidžia mezginio forma, todėl ypač rekomenduojami pradžiai, juolab, kad yra labai modernūs ir nešiotini.

IMG 4026

Šią skarą jau matėte megztą Elvitos, ir ne kartą, šiandien – Aušros variantas.

IMG 4029

Puikus fonas žaidimams su spalvom, galimybė sunaudoti pačius įvairiausius galiukus,

IMG 4034

ši šilta, puri, puošni ir spalvinga skara ne tik puikiai šildys, bet ir puoš,

IMG 4036

kiekvieną kartą parodydama vis kitą savo pusę. Pagal pageidavimą:).

IMG 4044

Šalis megztas ir fotografuotas Kristinos Milčienės, modelis – „Willow„, siūlai – Rowan KidSilk Haze 612, 629. Spalvota skara megzta Aušros Grigelionienės, modelis – „Askew me shawl„, siūlai – hmm, atpažįstu kelias Drops Alpacos spalvas, visko nebesuseku, bet turbūt ir nereikia…;).{jcomments on}

Parašykite komentarą

Item added to cart.
0 items - 0,00