Universalumo link

Šis ilgas ir šiltas ruduo truputį pakeitė mano galvoje įsivaizdavimą apie rudeninį garderobą. Anksčiau dar rugpjūčiui nesibaigus čiupdavau vilnas ir lengviau atsidusdavau pasijutus vėl savo stichijoje – žinau, ką rengtis, ką megzti, iš ko (koks klausimas, iš vilnos, aišku!) ir kaip. Dabartinio rugsėjo temperatūrų svyravimai, kai rytai ir vakarai šalti, o dienos ir tikrųjų ne šiltos, bet karštos, paskatino kitom akim pažvelgti į pokario metais atsiradusius derinius – meztukas trumpom rankovėm, o ant jo – priderintas (ar net toks pats) ilgom. Šio komplekto atsiradimą paskatino ne pats geriausias to meto gyvenimas. Puoštis ir gerai atrodyti moterims norėjosi visada, o galimybių karo nustekentose šalyse buvo labai nedaug. Tik moterų išradingumo nenustekens joks karas. Apie atskirą žieminį ir vasarinį garderobą kalba nėjo, duokdie, susimeistrauti ką tinkamo visiems gyvenimo atvejams. Toks va dviejų dalių komplektas ištikimai tarnavo visais metų laikais. Šalta, apsivelki antrą sluoksnį, atšyla – nusirengi. Sijonas tinka prie abiejų dalių, atrodai visada tinkamai. To meto mezginiai, žinoma, buvo iš vilnos, ir ne gausus pasirinkimas tą nulėmė… Jei būtų galėjusios rinktis, moterys turbūt ir taip būtų pasirinkusios vilną, nes jokių perkaitintų patalpų vargų žmonės po karo taip pat neišgyveno – kuras buvo brangus ir taupytinas.

2016-08-10 11.57.31 medium

Mes gyvenam daug komfortiškesniais laikais ir drabužių pasirinkimą apriboja tik mūsų skoniai, potraukiai ir užsiėmimas. Mums nebūtina megztis suderinto dviejų dalių komplektėlio visiems gyvenimo atvejams (nors jo gerumo neatmetu!), bet prisiminti seną gerą idėją tikrai verta. Megztos trumpom rankovėm palaidinės mus puoš šiltą dienos metą (ar kiek vėsesnę vasaros dieną), o ant ju užsimetusios viršutinį drabužėlį, lengvai išlaviruosim nuo ankstyvo ryto iki vėlyvo vakaro. Ir medvilnė ar kiti vėsesni pluoštai turbūt būtų geresnis pasirinkimas už šiltą vilną, nes žiemą mus saugos šiltutėlės mašinos, parduotuvės ir ofisai, o vasarą ir pereinamais sezonais neperkaisim saulei kaitriau paspiginus.

2016-08-10 11.57.47 medium

Aušros palaidinės originalas taip pat megztas iš vilnos ir įkvėptas – taip, taip – vintažinių pokario mezginių. Egiptietiška medvilnė čia sublizgėjo kaip tikrai tinkama dublerė.

2016-08-10 11.58.33 medium

Dar viena megzta palaidinė – švelni ir gaivi.

028p medium2

Savo vasarišku spalvų derinių ji puikiai pritiks prie kitų vasarinio garderobo dalių, o prireikus pasitarnaus puošniu apatiniu sluoksniu.

041p medium2

Šis įdomus modelis jau megztas Vaidos ir Rūtos, kiekvienos vis kitoks,

049p medium2

Dovilės – švelnus lyg debesų žaismas danguje. Ech, kaip dėl to unikalumo aš myliu mezgimą…

050p medium2

Raštuota palaidinė megzta ir fotografuota Aušros Svarauskienės, modelis – „Oakdale„, siūlai – Drops Safran 11, 51, 52. Šviesi palaidinė megzta ir fotografuota Dovilės Jakutytės, modelis – „DrawingStraws„, siūlai – Drops Belle 05, 06.{jcomments on}

Parašykite komentarą

Item added to cart.
0 items - 0,00