Neblėstantys kelionių įspūdžiai

Artėja kelionių sezonas ir skubam visiems ateinantiems metams prisikaupti įdomios patirties, neišdildomų įspūdžių, naujų vaizdų, skonių, kvapų… ir įkvėpimo. Kai kurios kelionės būna tokios įspūdingos ir keliautojas toks kūrybingas, kad pamatyti raštai nelieka privalomose turistinėse nuotraukose, o atgimsta naujuose kūriniuose. Tepasitarnauja šis įrašas visiems, besiruošiantiems keliauti – plačiai atverkime akis ir užsiimkim kūrybą vietoj pliusiukų dėliojimo:).

1-IMG 3885

„Daug laiko ir pastangų įdėjau kurdama riešines „Širazo bokštai” ir pasidarė gaila, kad raštai bus panaudoti tik kartą, todėl kilo mintis dar ką nors numegzti. Taip atsirado mano „persiškas kilimas” – šalis, pasipuošęs tais pačias motyvais, kaip ir riešinės. Melanžiniai siūlai patys gulėsi tinkamu ritmu, spalviškai pasikartodami mezgant vis tą patį motyvą. Man pačiai šis šalis primena dykumų peizažus, kurių tiek daug matėme kelionės po Iraną metu.”

1-IMG 3881

Ne tikras persiškas kilimas čia pakabintas ant tvorelės, o nuostabiausias jo stilistiką atitinkantis megztas šalis.

1-IMG 3799

Nelabai ką be susižavėjimo turiu pridurti prie autorės žodžių, tik noriu dar kartą atkreipti jūsų dėmesį, kaip dažnai gyvenimas prisitaiko prie kūrybinių sumanymu, „atsitiktinai” sudėliodamas šviesiai melsvas spalvas ties pagrindiniu raštu.

1-IMG 3889

Lengvai sumegztas šis šalis, skirtingai nuo kilimo, yra minkštutis ir puikiai krenta.

1-IMG 3820

Ir turi idealią kitą, taip pat matomą, pusę.

1-IMG 3800

Prisiderino prie naujo daikto ir papuošalai?;)

1-IMG 3890

1-IMG 3892

Po šio šalio gimė dar vienas dvigubas šalikas, Irano įkvėptas.

1-IMG 7167

„Grįžus iš kiekvienos įsimintinos kelionės, dar ilgai domiuos ta šalimi, skaitau knygas, naršau internete. Benaršydama su Iranu susijusius tinklalapius, aptikau vietą, kurioje nebuvau, bet kuri mane sudomino ir pati prašėsi „numezgama”. 

1-unnamedggg

Tai Shazdeh Garden arba Princo sodas, kuris kartu su kitais persiškais sodais yra įtrauktas į UNESCO pasaulio paveldo sąrašą 2011 metais. Sodą puošiantis paviljonas buvo toks raštuotas, kad beliko tik perkelti raštus nuo sienų ant popieriaus, o paskui į mezginį – šiltą žieminį šaliką. Kadangi princo arti nebuvo, teko šaliku pasipuošti pačiai. Daugiau apie šį sodą galima paskaityti šiuo adresu:  http://www.iranreview.org/content/Documents/Shazdeh_Garden.htm „.

1-IMG 7162

Šis šalikas – tai man aukščiausias pilotažas. Ne tik raštų sukomponavimu, perkėlimu iš eksterjero puošybos į tekstilę,

1-IMG 7164

bet ir sunkiu bei laiką valgančiu mezgimu 3 siūlais vienoje eilėje!

1-IMG 7170

Šalikas dvipusis, tai savo vidinio gyvenimo viešai nedemonstruoja. Tinka abiejų lyčių dėvėtojams ir puikiai atsiskleidžia tiek užsisukus apie kaklą, tiek perkišus galus per sulenktą kilpą.

1-IMG 7176

Aldonos Puteikienės mezginiai ir laiškas. Pirmasis šalis megztas iš Admiral RDruck 1864 ir Baby Merino 21. {jcomments on}

 

Parašykite komentarą

Item added to cart.
0 items - 0,00