Šilti kaklai

Jei dideliems rimtiems mezginiams mums kartais pritrūksta laiko, užsidegimo ar tiesiog drąsos, tai aksesuarai šaltuoju metų laiku – privalomas reikalas!

1-PA020718 medium2-001

Šiandien vėl apie pačius populiariausius pastaraisiais metais – kaklų šildytuvus. Nežinau, kai ten su tuo galvos laikymu šaltai (žiemą!), bet kaklai tai tikrai šaukte šaukiasi aplink save ko nors šiltutėlio, minkštutėlio ir jaukaus.

1-PA020719 medium2

Pradedu kaklų paradą nuo labai išskirtinio modelio. Dažnai susirandam „Ravelry”, knygoje ar žurnale kokį modelį, sukurtą paslaptingo nepažįstamo žmogaus, o kartais net komandos. Šis modelis taip pat randamas „Ravelry”, bet sukūrė jį daugeliui pažįstama labai talentinga ir dailiai mezganti Rūta Strumskienė. Lietuviai dizainerių ten daug nerasite, Kristinos Vilimaitės skarų kolekcija man iki šiol buvo vienintelė lietuviška. Ir nors daugelis mūsų mezga iš savo galvos, kaip sakė viena rusų dizainerė, tarp savos kūrybos mezginio ir kitam paruošto recepto – praraja, todėl Rūtai tris kart VALIO!

1-PA020723 medium2

Originalas megztas iš Drops Nepal, raštas reikalauja lygaus, tvirto ir apvalaus siūlo atsiskleidimui. Rasa sėkmingai jį pakeitė truputį plonesniu.

1-PA020730 medium2

Šio juvelyriško Joanos darbo įkvėpimo šaltinis buvo Daivos kaklas MZ kalėdiniams mainams.

1-IMG 0100

Minkštutis ir dailutis,

1-IMG 0097

numegztas vienu populiariausių šiuo metu mezgimo pasaulyje raštų.

1-IMG 0094

Aušra šypsosi su savo nukeltomis akimis megztu kaklu.

1-IMG 3591

Ji gražiai pažaidė ne tik raštais ir spalvom, bet ir tekstūrom – fonas megztas lygiuoju mezgimu, raštas – ripsu, todėl taip raiškiai išsiskiria.

1-IMG 3598

Visi jau įtikinti, kad šie nukeltų akių raštai kaklams yra patys geriausi. Pažiūrėkite, kaip gerai atrodo abi pusės.

1-IMG 3601

Kas čia turi dar nebaigą mezginį, greičiausiai atspėsite iš jo stiliaus:).

1-IMG 4424 medium2

Žinoma, Gražvydė, kurios mezginiuose nukeltų akių raštai suskamba kaip asmeninis parašas.

1-IMG 4434 medium2

Kaklas vienišas, nes tokia įrašo tema, bet gyvenime – ne, nes numegztas jis į porą šioms pirštinėms.

1-IMG 4442 medium2

Audronės kaklas vienspalvis, tik tekstūriniai zigzagai suteikia jam ir apimties ir dvipusiškumo, o tvidas – britiško šarmo.

1-ght

Prie jo kepuraitė, iš… rudens vėjo – kaip kitaip?:).

1-unnamedfg

O jau su šiuo kaklu tai galima drąsiai stotis po žiemos vartais. Ir iš tikrųjų stovėti, o greitai skuosti ar šokinėti.

1-IMG 4472

Žakardinius raštus megzti patogiausia iš gerosios pusės ratu, jie viengubi raitosi, tai šis kaklas taip ir megztas. Todėl kai apsivynioji du kartus, turi keturis sluoksnis šilčiausios vilnos apie save.

1-IMG 4478

Raštas, sudėtingai atrodantis, yra labai lengvai išmezgamas, kaip visi mano mylimo dizainerio Kieran Foley modeliai.

1-IMG 4498

Ir pabaigai senoji geroji Inspira, kaip be jos! 

1-IMG 81711

Labiausiai prie visko tinkantis, vienas gražiausių modelių. Vienas dailiausių būdų visus siūlų likučius sujunti į tikrą šedevrą.

1-IMG 81721

Jei žiemą lauke su juo pasirodytų per šalta, viduje trauksite visų dėmesį:).

1-IMG 81761

Pirmasis kaklas megztas Rasos JuškienėsLima 8465, modelis – „Code: Armonica Cowl”. Joanos Bartkevičienės kaklas megztas iš Drops BabyAlpaca Silk 6347 ir 3250, raštas – šių kojinių. Nukeltomis akimis megztas Aušros Grigelionienės kaklas, modelis – iš nepamenu kokio žurnalo (Aušra pamena, aš ne, laukiu pagalbos!!!), siūlai- Alpaca 0100 su Delight 13. Gražvydės Norkienės kaklas megztas iš tokių pačių siūlų, raštas – iš B.G. Walker knygos „Charted Knitting Designs”. Audronės Steponaitienės kaklas megztas iš Rowan Felted Tweed 150, modelis – „Anni„. Kepurė prie jo megzta iš Zauberwolle 1507 (rudens vėjas). Storas žieminis kaklas megztas iš Sirri 5/2 10 ir Rowan Felted tweed 158, modelis – „Diamond Stripe”. „Inspira cowl” megztas Neringos MiržinskienėsDrops Delight 16, Aade Long 8/2 (tamsiai pilka), Alpaca 517 ir… šis kaklas turi savo paslapčių:). Nuotraukos autorių.{jcomments on}

Parašykite komentarą

Item added to cart.
0 items - 0,00