DIY

Idėjos sklando ore –  mėgstamiausias visų šalių plagiatorių posakis – yra gryna tiesa, tą pripažins kiekvienas, susijęs su bet kuria kūrybine veikla. Kažkuriuo metu, kai jai ateina laikas gimti, idėja kaip gegutė išbarsto savo kiaušinius skirtinguose lizduose ir vienu metu visi tie nepažįstami gegužiukai pakelia galvas ir garsiai praneša pasauliui savo atsiradimą. Lenkiu prie to paties – vilnos ir lino derinio. Kai skirtingi siūlų gamintojai pastaraisiais metais įvairiose pasaulio šalyse intensyviai kūrė savo variantus, visai nepriklausomai nuo jų tas procesas vyko ir MZ, kiekvienos mezgėjos kūrybinėje virtuvėje.
Mezginių tų matėt ne vieną ir ne du, šiandien noriu parodyti dar kelis išskirtinius megztinius su tais pačiais ingredientais.

 Mellow Sweater

Pamačius Agnės megztuką, niekaip nesupratau, kas čia tas gražusis melanžas. Pasirodo, viena alpakos spalva su trim lino (trečioji įsimaišė per klaidą ir labai praturtino visumą).
Nieko bendro su pagrindine įrašo tema – atkreipkit dėmesį, koks gražus modelis, paprastas ir išieškotas tuo pat metu! Na, gal truputį ir turi bendra – rankovės mezgamos tuo pat metu su visu kūnu, tai spalvos pereina vienodai ir jokių papildomų mazgų. Ripsas tą lengvą margumą gražiai subanguoja. Ir apskritai, paprasti modeliai yra ne tik labiausiai nešiojami, bet tobula „tabula rasa” įvairiausiems siūliniams eksperimentams.

 Mellow Sweater

Žinoma, įdomu išbandyti įvairiausius jau gatavus siūlus, bet savi deriniai – kaip karoliukai riešinėms. Ar kas norėtų gauti jau paruoštus variantus? Nebent vaikai mokykliniams darbams… Juk derinti karoliukus prie siūlų – pusė įdomumo! Taip ir lino deriniai su kitu siūlu – jau savaime kūryba. Agnė vaikščios su unikaliu melsvu melanžu,

Vynuogės

o Neringa, suderinusi žydinčių krokų spalvos estišką vilną su žalsvu linu, pataikė tiesiai į vynuogyną. Net sagutes priderino: žalia ir raudona vynuogės:).

Vynuogės

Tuo tarpu Rūtos naujo megztuko (linas su Drops lace) spalvai šis derinys suteikė gilumo (parinkti labai panašūs atspalviai), o pačiai struktūrai daugiau masės: įtariu, nei vienas Lace siūlas, nei vienas linas taip gražiai neatskleistų visų sudėtingų tekstūrinių raštų.

Megztukas su paprikomis

Žaidžiame jame jau ne spalvomis, o labai subtiliom detalėm ir kūrybiškai pritaikytais raštais.

Megztukas su paprikomis

Atskira kalba – sagos. Aš pati į jas labai laisvai žiūriu, bet tikrai (?) nepuolu į kiekvieną megztinį siūti keistų, trenktų ar „vaikiškų” sagų, bet… nebijantiems eksperimentuoti – megztukas, pagardintas tikrai ne prėskais prieskoniais!:)

Megztukas su paprikomis

Pirmasis megztinis megztas Agnės Vadlugaitės, siūlai – 4 gijų linas (3 atspalviai) su Drops Alpaca 8120, modelis – „Mellow Sweater„, daugiau čia. Antrasis megztukas megztas ir fotografuotas Neringos Miržinskienės, 4 gijų linas derintas su estiška vilna Aade Long 8/1 artistic (Afrika). Paskutinis megztukas megztas ir fotografuotas Rūtos Juzėnienės, siūlai – Drops Lace 5565 su 4 gijų linu, sagos – Jim Knopf.{jcomments on} 

Parašykite komentarą

Item added to cart.
0 items - 0,00