Linen los

Pastaraisiais metais vis ryškesnė tendencija siūlų gamyboje – lino maišymas su įvairiomis vilnomis (kai kurie gamintojai net su kašmyru!). Linas ir vilna – du labai radikaliai priešingi pluoštai, vilna šilta ir elastinga, linas jokio elastingumo neturi, vėsina ir nuostabiai gražiai krenta. Sujungus ugnį su vandeniu gaunami labai įdomūs rezultatai. Iš vis didėjančio tokio derinio populiarumo galima spręsti, jog bandymas vykęs ir mėgstamas. Vilna suteikia linui taip trūkstamo elastingumo, linas atsilygina gražesniu kritimu. Su laiku turėtų išryškėti ir dar vienas lino privalumas – jo ilgaamžiškumas ir gerėjimas bei švelnėjimas nešiojant. Linas jaučiasi čiuopiant. Ir matosi! Ir dar noriu atkreipti dėmesį į šiais laikais vis svarbesnę tokio pluošto savybę – vidutinį šiltumą. Nerandu gražesnio žodžio nusakyti kas gaunasi vilnos šiltumui ir lino vėsumui susijungus. Kai oras toks pats – nei šiltas, nei šaltas (vienas linas per vėsu, o vilna – per šilta), į pagalbą ateina jų derinys. Jis pradžiugins ne tik tokiu šiltu mielu rudeniu kaip šis, bet ir visą žiemą praleidžiant nuolat (ir labai) šildomose patalpose bei transporto priemonėse. Derinys daug ilgaamžiškesnis nei medvilnė ir visai – visai! – kitaip atrodantis bei jaučiamas.

Po tokios daugiaaukštės įžangos noriu pristatyti vieną jau pavasarį pasirodžiusi siūlą – „Linen Los” . T.y., siūlas pasirodė pasirodė pavasarį, dabar jau pristatau mezginius:).

Megztukas su lapais

Šio siūlo charakteris puikiai atsiskleidžia naujame Dalios megztuke. Nelygios spalvos ir tekstūros siūlas transformuoja įprastą kiauraraštį – kas kitu atveju galėtų būti net saldu, juo numegzta tampa labai „urban” (juokingiausia, kad prie bet kokio šio derinio – lino su vilna – pristatymo pridedamas žodelis „rustic”), ypač priderinus ripsą vietoj tradicinio stulpelio.

Megztukas su lapais

Atkreipkit dėmesį, kaip dailiai kitos spalvos kišenės susišaukia su sagom! (Ar sagos sukurtos specialiai šiam deriniui?;))

Megztukas su lapais

Tas siūlo gyvumas padaro jį nepamainomu Noro kompanionu – Aušros skara liudininkė!

Skara su skylėm

Prie bet kokio Noro siūlo pridėjus kitą – ne tik plika akim, bet ir labai iš toli pamatysi. Gerai, kai to reikia, o dažnai ir siekiama. Bet organiškai gražiai ir nepastebimai susilieti gali labai labai nedaug kas. Atskirkit „who is who”?:)

Skara su skylėm

„Linen Los” ne tik susilieja su Noro „Yuzen”, bet labai gražiai vienas kitą papildo ir paryškina. Numegzta skara lyg nutapytas paveikslas.

Skara su skylėm

Šmaikštumui – kutai.

Skara su skylėm

O skylėtas raštas – modernus tradicinio kiauraraščio variantas.

Skara su skylėm

Megztukas megztas Dalios Liepuonienės, siūlas – Linen Los 7653M su 4 gijų linu, sagos – Jim Knopf, skara megzta Aušros Grigelionienės, siūlai – Linen Los 9093 su Noro Yuzen 9 ir Flower Bed 1282, modelį įkvėpė šis – „Pebbles on a Beach Shawl„.{jcomments on}

Parašykite komentarą

Item added to cart.
0 items - 0,00