Kas naujo monstrų biure?

Ruošdamąsi kojinių kulnų kursams, ieškojau skelbimui paveiksliukų tarp savo neseniai megztų kojinių ir teko pastebėti, jog kojinių pastaruoju metu mezgu daug mažiau nei anksčiau. Ne todėl, kad nepatiktų, atvirkščiai, bet tiek dar visokių įdomių dalykų norisi išbandyti, o rankos tik dvi (jas taip pat reikia apmegzti…:)). Nespėju su mėnesiniu „Sock Knitters Anonymous” planu, kol pažiūriu, kas tam mėnesiui numatyti, žiūrėk, jau kalendorius rodo kitą… Bet vienoje grupėje dar ištikimai dalyvauju kasmet – mezgančioje kojines, skirtas įvairiausiems siaubo filmams… Tikrai ne todėl, kad juos mėgstu. Mėgstu kojines, žaidimo azartą ir labai patinka, kad grupės veikla vyksta tik porą mėnesių per metus – nuo rugsėjo pirmosios iki Helovyno. Bet tuos du mėnesius – tik spėk suktis! Nauji modeliai skelbiami kas 10 dienų ir nuolat iššoka kokie nenumatyti priedai. Viena grupės dalyvė juokavo, jog baisus grupės pavadinimas reiškia toli gražu ne asociacijas su siaubo filmais, tikrasis baisumas yra tai, jog niekad nežinai, kada koks bonusas iššoks ir įsiterps į ir taip jau įtemptą planą…:)

Kaip taisyklė, pirmųjų modelių primezgama daugiausia, visų entiuziazmas pačiam epogėjuje, paskui dalyvių gretos vis retėja ir retėja ir finišą pasiekia vienetai (ant vienos rankų pirštų suskaičiuojami;). Aš – jokia išimtis. Tik bėgdama šį maratoną sąmoningai atmesdavau tuos modelius, kurie man nelabai gražūs, ir tuos, kurių prasmė man per daug negatyvi pasirodydavo (kiek pajėgdavau suprasti su savo visišku neišprusimu siaubo filmų srity). Iki finišo, kuris buvo ir gražus, ir be jokių blogų priedų, nepribėgau – kvapo pritrūko.

Va koks mano 2012 metų derlius. Pirmoji pora – „Wednesday„, ta proga pirmą kartą (gėda, sutinku) susipažinau su Adamsų šeimynėle (kol kas tik iš paveiksliukų):

Wednesday

Watching you” modelis neskirtas jokiam konkrečiam filmui, jame tiesiog išmegztas jausmas, kai eini tamsoje ir rodos, kažkieno akys seka kiekvieną tavo žingsnį. Rekomenduojamas mezgimo fonas – „Rear Window„, „Sleeping with the Enemy”. Manau, patys lengvai šį sąrašą pratęsite.

Watching you

Le Manoir du Diable” modelis skirtas pačiam pirmajam 3 minučių trukmės to paties pavadinimo siaubo ir vampyrų filmui. Išmegztos arkos ir kolonos imituoja rūmus – filmo veiksmo vietą.

Le Manoir du Diable

Smorgasborg” – pora, skirta siaubingoms ir paslaptingoms vandens gelmėms. Todėl siūlus pasirinkau mėlynus, raštas banguojantis… Grupės moderatorė pateikė net visą sarašą „TOP 15 vandeninių siaubo filmų”, susidomėjusiems pridedu ((1 -Jaws (1975), 2- Open Water (2003), 3-Piranha (1978), 4- Deep Blue Sea (1999), 5- Below (2002), 6- Sphere (1998), 7- Leviathan (1989), 8- Black Water (2007), 9- Deep Rising (1998), 10- The Creature From the Black Lagoon (1954), 11- Triangle (2009), 12- Mega Shark vs Giant Octopus (2009), 13- The Deep (1977), 14- Dagon (2001), 15-The Abyss (1989)). Su tokiu fonu ne vieną porą numegsit…

Smorgasbord

Pačiam vandeninių top’ų viršūnėje esančiam filmui „Jaws” skirta atskiras to paties pavadinimo modelis. Pastebit iš bangų kyšančias ryklių galvas?

Jaw

Modelis „Bly” skirtas 1898 metais parašytai H.Džeimso novelei „The Turn of the Screw”, jos pagrindu sukurta nemažai filmų,  vienas žymiausių pastatymų – režisieriaus Jack Clayton „Innocents” (1961m). Visos tos pynės turi perteikti vis tamsėjančią ir tirštėjančią Bly dvaro, esančio nuošaliame Esekso kampelyje, atmosferą. Man pasirodė, kad siužetas pritemptas prie modelio, o pynės gražios:).

Bly

Šis šmaikštus modelis – „Audrey II” – skirtas „mielam” augalėliui iš filmo „Little Shop of Horrors„(1986), gyvenančiam gėlių parduotuvėje, tik, skirtingai nuo visų savo kolegų, mintančiam ne vandeniu, o žmonių krauju.

Audrey II

Paskutinė mano pora šio rudens žaidime buvo „Here comes Freddy„. Ji skirta garsaus serialo „A Nightmare on Elm Street” pagrindiniam herojui Fredžiui, kuris turi tokį pat dryžuotą meztinį. Dizainerė nusprendė, kad jam nepamaišys kojinės į komplektą;).

Here comes Freddy

Iki kito rudens!{jcomments on}

Parašykite komentarą

Item added to cart.
0 items - 0,00