Baltai raudonos šventės

Tik pasibaigus visoms šventėms ir sugrįžus į įprastą darbo ir mokyklos rutiną, širdy žiema baigiasi. Visai nesvarbu, kas už lango, imi gyventi pavasario laukimu ir net gali pažvelgti (dar kol kas tik pažvelgti) į lino lentyną. Bet žiemai tavo širdis nė motais ir ji net negalvoja baigtis. Greičiau visai atvirkščiai. Mano vaikas, paskaitęs seną prancūzų kalbos vadovėlį, rado metus suskirstytus sezonais ne taip, kaip mes įpratę, o susietus su lygiadieniais ir trumpiausiom naktim bei dienom, tai va, pagal jį, žiema prasideda gruodžio 24d.! Nei vieno sezono paslinkimas nesukėlė tiek klaustukų ir nesusipratimų. Žiema prasideda dabar??? Tai kad jau ji gerą mėnesį karaliauja (man tai jau ir baigiasi…;)). O paskui pagalvojęs sutiko, kad taip, dar pora (geriausiu atveju, jei ne visi trys) mėnesių bus balti ir šalti.

Pirštinės

Man žiemos mezginiai – be kasdieniam apsirengimui skirtų – kalėdiniai. Ir šiandieninis derinys – balta su raudona – pats pats kalėdiškiausias. Rodau jį dabar priminimui, kad žiema dar tik tik prasidėjo, laukia dar ilgas šaltas periodas ir tebūnie ta šventiška dvasia kuo ilgiau su jumis. Iki pat pavasario lygiadienio.

Pirštinės

Neringos Miržinskienės megzta kepurė su elniukais, siūlai – Drops Lima 3609 ir 0100, pirštinės megztos Agnės Zemkajutės, modelis – „Kiemuralapaset„, siūlai – Drops Karisma 48, 01. Nuotraukos autorių.{jcomments on}

Parašykite komentarą

Item added to cart.
0 items - 0,00