Clapotis

clapotis

Kay Gardiner, viena iš garsiojo „Mason-Dixon” dueto, knygoje „Mason- Dixon Knitting outside the lines” rašė: „Lažinuosi iš ūkio, kad „Clapotis” yra neginčyjamai labiausiai mezgamas modelis iš kada nors išspausdintų Knitty.com, nemokamame internetiniame žurnale. (Jei jūs nenumezgėte bent vieno, man dėl jūsų neramu. Ar jums viskas OK?).”
Nebuvau numezgusi nei vieno. Išsigandusi dėl savo psichinės sveikatos greit ėmiau ir numezgiau. T.y., greit pradėjau, numegzti kiek užtruko, nes mezgiau tik kelionėse, o jų šiemet turėjau ne per daugiausiai.

clapotis

Kate Gilbert „Clapotis„, paskelbtas 2004 metų rudeniniame Knitty.com žurnale, išties legendinis modelis. Tai tikrai pats mezgamiausias nemokamas modelis. Mezgėjos pokalbyje vadina šaliką vardu, nes visiems kaip ir savaime aišku, apie ką kalba. „Clapotis” populiarumas šiomis dienomis kiek atslūgęs (matyt, visi sveiki žmonės jau nusimezgė bent po vieną :)), bet dizainerė iki šiol gauna elektroninių laiškų ta tema.
Kate Gilbert užaugo Niujorke, mezgė nuo paauglystės. Mama buvo įsitikinusi, kad dukra paveldėjo šį polinkį iš močiutės Ruth, mirusios, kai Kate tėtis tebuvo šešiolikos. Ketverius metus dizainerė gyveno Paryžiuje, kur ir gimė „Clapotis” – iš susižavėjimo prancūzių sugebėjimu meistriškai dėvėti šalikus. Ji norėjo sukurti savąją prancūziško šaliko versiją. Ką nors paprasta… Kartą sėdint metro ir bežaidžiant su įvairiais raštais, dizainerei šovė į galvą mintis apie nuleistą akį. O jei nuleidus akį ne tiesiai, o įstrižai?
Pavadinimas reiškia ripuliuojančias bangeles, toks efektas gaunamas dėvint šaliką taip, kaip dizainerės sumanyta, blogosiomis akimis į išorę. Deja, skundėsi ji pati, daugelis mezgėjų nešioja šaliką atvirkščiai. Modelis ėmė gyventi nepriklausomą nuo sukūrėjos gyvenimą…

clapotis
Clapotis. Siūlai: Crazy Zauberball 1660ombre (upės vaga)

Kai kam toks visuotinis pamišimas sukelia atstūmimo reakciją. Garsioji blogerė Stephanie MacPearl savo dienoraštyje rašė, jog nemegs šio šaliko, net jei kas nors parašytų apie jį eilėraštį. Eilėraštis buvo parašytas. Wallace Stevens „Thirteen Ways  of Looking at Clapotis” (www.dogsstealyarn.com).
Bet ir be maištaujančių magistrų šis modelis nestokoja gerbėjų. Vien Ravelry šiuo metu yra 16271 projektas. O kiek dar ten nepasiskelbusių (aš tai pat)!…

clapotis{jcomments on}

Parašykite komentarą

Item added to cart.
0 items - 0,00