Suvynioti paveikslai

Pavasarinis vėjas pripučia į galvas naujų idėjų, polėkio ir drąsos, todėl naują siuntą iš Schoppel-wolle pradedame ne nuo pačių tikriausių naujienų, o meniškiausių Wunderklecks (75% vilna, 25% suyrantis poliamidas, 100 g ~ 420 m) kamuoliukų, išskirtinių spalvų ir nebepasikartojančių nei viename mezginyje, kaip iš to paties dažų rinkinio niekada negimsta vienodi paveikslai.

Daugeliui siūlas pažįstamas ir daugelio pamiltas, o pirmą kartą jį matantiems kelia nemažai klausimų tiek skirtingi kamuoliukai, tiek lengvai pasibangavęs siūlas. Visa tai gimsta iš gamybos (ar kūrybos?) technologijos. Iš pradžių numezgama ~ 20 cm pločio juosta ir ji rankomis dažoma, tada išardoma ir siūlas (jau margintas) susukamas į 100 g kamuoliukus. Iš čia ir siūlo bangelės (išsilygina jau mezgant, po skalbimo ir su žiburiu jų nerasite 😉 ), ir skirtingai atrodantys tuos pačius vardus ir numerius turintys kamuoliukai. Rankomis dažytas siūlas neturi tvarkingų perėjimų ar pasikartojančių segmentų, tai lyg abstrakti drobė, išardyta ir susukta į kamuoliukus.

Dėl sudėtyje esančio poliamido (jis suyra po kompostavimo ir neužteršia mūsų žemės) siūlai yra tinkami kojinėms, kurioms būtinas tvirtumas – visą mūsų svorį jos kantriai nešioja! Bet realybėje iš Wunderklecks mezgami patys įvairiausi dalykai – pirštinės, skaros, kepurės ir megztukai, kuriems norime netikėtų ir išskirtinių spalvinių kompozicijų.

Gana gausiame papildyme atkeliavo Pieniškas šokoladas su riešutais ir razinomis, Shin-Kyo tiltas (taip, abu kamuoliukai yra vieno lizdo paukščiai 🙂 ), Titanikas (jis niekuomet pas mus neskęsta), Fuji šviesos ir Lapkričio lietus (jis, pasirodo, yra laaabai gražus, prisiminkite šį kamuliuką, kai žiūrėsite vėlų rudenį į šlapią langą 😉 ). Įkvėpimo!

Parašykite komentarą

Item added to cart.
0 items - 0,00