Jensen Yarn

Dar viena labai ypatinga, ilgai svajota ir planuota naujiena iš Isager – Jensen Yarn (100% vilna, 100 g ~ 250 m). Siūlas praeitame amžiuje sukurtas šios kompanijos pradininkės Åse Lund Jensen kartu su vietos gamintoju Skive Uldspinderi, pradžioje vadinosi ÅLJ, dabartinis pavadinimas išsaugojo dizainerės pavardę. Tai tvirta ir labai lygi 3 gijų vilna, ji nuostabiai atrodo tekstūriniuose raštuose ir yra labai ilgaamžė (visi turėjo laiko įsitikinti 😉 ).

Tokia vidutinio storumo vilna yra universaliausias siūlas pasaulyje – megztiniai, ypač vyriški, liemenės, šalikai, pirštinės (dalis rytojaus dienoraščio įrašo bus joms skirta), švarkeliai. Siūlas puikiai laiko formą, yra pakankamai tvirtas, bet nekandus, išskalbtas švelniai pasipūkuoja.

Atskira (nedidelė, nes nuotraukos iškalbingesnės už žodžius) kalba yra šio siūlo spalvynas – Jensen kolekcijoje rasite tą pačią spalvų įvairovę, subtilumą ir begalinį gražumą, būdingą visiems kompanijos gaminamiems siūlams ir tapusį jos išskirtiniu firminiu ženklu. Paletėje labai harmoningai sugyvena super gamtiški atspalviai (dalis jų yra nedažyti) su ryškesniai akcentais – tikrai visiems skoniams ir projektams.

Siūlas tikrai nereikalauja jokių priedų, pats turi pakankamai ir storio, ir grožio, ir formos laikymo, bet mezgėjai yra žmonės smalsūs ir linkę eksperimentuoti, todėl keli pavyzdėliai derinių. Pirmame – 4 Jensen spalvos (8S, 1S, 101 ir 4S) suderintos kartu su Isager Silk Mohair 62 (raštas iš naujojo Isager modelio „TEXTURE VEST„). Antro pavyzdėlio centre – Jensen 59S kartu su Alpaca 1 40, pats galiukas – Eco Soft 7S.

Parašykite komentarą

Item added to cart.
0 items - 0,00