Kojinių istorijos

Gražų praeitų metų pavasarį grįžau iš Kiolno su maišeliu kojininių siūlų: kelių spalvų Opal „Hundertwasser“, Trekking, Regia… Spalvos buvo tokios gražios, jog ilgai nelaukus nusimezgiau kojines ir buvau labai maloniai nustebinta. Ne tik spalvų gražumo (mezgi lygiu raštu, o spalvos tik keičiasi pačios – gražu, paprasta, bet nenuobodu), bet ypatingai kojinių plonumo. Iki tol mezgiau tik gana storais siūlais, o čia – šilta ir plona. Prie storų jau ir grįžti nebesinorėjo.
kojines
(mano pirmoji pora iš Opal Hudertwasser)

Trekking siūlai buvo netolygiai rudi, bet be tokių spalvingų perėjimų, todėl pabandžiau pritaikyti jiems raštą.
Visai neseniai buvau atradus Ravelry ir su naujoko įkarščiu naršiau po siūlus, modelius, grupes…Ir užtaikiau… Grupė mįslingu 52ppIII pavadinimu skelbė registraciją. Pavadinimas 52ppIII (52 pair plunge III) reiškė 52 kojinių poras per metus (III – jau treti metai…:)), 1 porą kojinių per savaitę. Pradžia – birželis. Iki tol nebuvau jokia ten didelė kojinių mylėtoja, bet pabandžiau ir patiko, o dar prieš akis tiek naujų siūlų galimybių… Užsiregistravau. Galvojau, pažiūrėsiu, kaip ten man išeis, kojinių pora per savaitę atrodė gana daug. (Užbėgdama  į priekį galiu pasakyti, kad dabar visai taip nebeatrodo. Užmesti akis naujai porai penktadienio vakare, nufotografuoti jas sekmadienį dienos šviesoje ir įkelti į internetą – normalus dalykas!) Ir pradėjau…ieškoti įdomių raštų, modelių. Iš pradžių mezgiau, kas patikdavo, paskui, kad būtų įdomiau, susiradau įvairių kojinių mezgėjų grupių. Viena iš jų vadinasi SKA (sock knitters anonymous) – paralelės daugiau nei aiškios… Ir labai teisingos. Nes per tokį trumpą laiką ne pats nepastebėdamas išsiugdai tokią priklausomybę… Kartą mezgimo klube bandžiau paaiškinti  kitoms mezgėjoms, kas mane nešė į tą galerą. Geriausiai viską reziumavo Gabrielė: „Nei ten kas baudžia, nei prizus dalina, mezgi ir dedi į grupės puslapį“. Net gėda pasidarė, kai taip viskas tiesiai išsakoma, jog aš, būdama jau tik graži, galėjau užkibti ant tokio kabliuko, kur net slieko nėra!!! Tiesa, kitose grupėse, kur įkeliu nuotraukas, dalija prizus, bet tokia smulkmena, kad niekad nieko nelaimėjau, manęs visai neatbaidė.
Dabar jau taip nemezgu beleko, o prisitaikau prie rėmų, kuriuos diktuoja kitos grupės. Tie rėmai manęs nevaržo, o atvirkščiai, praplečia horizontus, nes labiau įsigilini į tam tikrą vieną temą, dizainerį, į kuriuos pats nė dėmesio nebūtum atkreipus.
Nekankinsiu daugiau tolimos praeities vaizdais, o įkeliu tik praėjusio mėnesio kojines. SKA paskelbia mėnesio temą ir ją galima megzti 2 mėnesius, o kadangi mano apetitas begalinis, tai vasarį dar karštligiškai užbaiginėjau sausio likučius. O sausio mėnesio tema buvo „Kitokie nei stulpelis gerų ir blogų akių raštai“.

42 pora 52ppIII – Gentleman’s sock with Lozenge pattern iš Nancy Bush knygos „Knitting vintage socks“. Atkreipkit dėmesį į „džentelmenišką“ kojinių ilgį – net ir užsimetus koją ant kojos, nepasimatys joks plikos odos lopinėlis!

gentleman-socks

43 pora – „Žiemos vakaras“, kiek pakeistas modelis tos pačios dizainerės Nancy Bush „Heelless sleeping socks“ iš jau minėtos knygos „Knitting vintage socks”. Siūlai – įvairūs kojinių siūlų likučiai, kurių nelabai galiu pristatyti, nes ir pati nebepažįstu. Tik kai ką: tamsus kojinės kraštas iš Schoppel-wolle Zauberball (pakrantės akmenys), raudonas intarpas – Regia Designer line, geltonas – Opal Hundertwasser…

ziemos-vakaras

Kartais suintriguoja kokios kitos grupės ir aš nukeliauju į lankas. Vienas iš tokių posūkių – 39 pora dizainerės Wendy Gaal „Girls Night out“.
Raštas palaipsniui buvo publikuojamas dalimis (7). Visos dalys su prasme, pagal tai bandžiau pritaikyti savo likučių (ir ne tik) spalvas. Merginų pasilinksminimo naktis prasideda nuo žvilgsnio į veidrodį (paleistos akies pynutė) ir pasipuošimo, tam labiausiai man tiko fuksijos spalva. Toliau tamsios šokančių merginų figūros temstančiame vakaro fone, vis labiau temsta, antras šokančių merginų (ir nusviedžiančių savo aukštakulnius) ratas jau juodame fone ryškių neoninių šviesų nutviekstas, merginos randa deimantus (deimanto formos pynė ant pėdos viršaus), deimantai mažėja, merginos grįžta namo, švinta…

girls-night-out

Parašykite komentarą

Item added to cart.
0 items - 0,00