Susukto mezgimo kursai

Š.m. gruodžio 3 dieną, šeštadienį, 11-15 val. kviečiame susipažinti su senovine skandinaviška susukto mezgimo (kitaip dar vadinamo dviejų galų) (angliškai – Twined Knitting) technika.
Kursų metu megsime pavyzdėlį, kuris savo eklektizmu nesiekia dizaineriško meno aukštumų;), bet pilnas visų žinomų šios technikos mezgimo pavyzdžių.

1-DSC04593

Kursų kaina – 30 €, į ją įeina mokomoji medžiaga ir reikalingi siūlai, jums tereikės atsinešti 2,5 – 3 mm (priklauso nuo rankos, mezginys turi būti tamprus) kojininius ar valinius virbalus (megsim ratu).
Būtina registracija el.paštu ( info@mezgimozona.lt), telefonu 867643668, tiesiog užėjus į parduotuvę ar paspaudus registracijos mygtuką puslapio viršuje.

1-DSC04480

Susuktu šis mezgimas vadinamas todėl, kad mezgamas iš dviejų siūlų (dažniausiai viena spalva iš abiejų kamuoliuko galų) nuolat kas akį juos persukant ta pačia kryptimi.

1-DSC04498

Gerojoje pusėje akys kiek ištįsta į aukštį, o išvirkščioji mezginio pusė atrodo lyg austa.

1-DSC04486

Iš archeologinių radinių galima spręsti, kad šiuo būdu Švedijoje Dalarnos regione žmonės mezgė jau XVII amžiuje. Technika buvo apnykusi, bet  XX amžiuje aktyviomis tekstilininkų pastangomis prikelta naujam gyvenimui. Ja numegzti daiktai yra ne tokie elastingi kaip tradiciniame mezgime, bet užtai tvirti ir neprapučiami vėjo, kas ypatingai aktualu šiaurinėse šalyje. Nereikia turbūt ir sakyti, jog mezgama buvo labai tampriai iš natūralios vilnos, kuri nuo nešiojimo kiek pasiveldavo ir praeitais amžiais puikiai tikdavo saugotis nuo šalčių. Dažniausiai šiuo būdu buvo mezgami smulkesni daiktai – pirštinės, kepurės, megztinių rankovės.

1-DSC04493

Tradiciškai mezgama viena spalva dekoravimui naudojant įvairius tekstūrinius raštus (juos visus išbandysime pavyzdėlyje). Akys tokio tipo mezginyje yra beveik kvadratinės (paprastai mezgant jos yra stačiakampės), todėl labai tinka įvairiems geometriniams raštams.

1-DSC04490-001

Galima ta pačia technika megzti dviem spalvomis, keičiant jas kas eilutę.

1-DSC04492

Nuostabiausia, jog tie patys raštai, megzti spalvotai ir viena spalva atrodo visiškai kitaip  – ar patikėsite, jog šios dvi pirštinės yra megztos vienodai?

1-DSC04482

Technika reikalauja daugiau laiko nei paprastas mezgimas, bet tokios neperpučiamos pirštinės ar kepurės, dekoruotos subtiliais raštais, tikrai vertos kiekvienos sugaištos (?) minutės:). Labai laukiam!

Parašykite komentarą

Item added to cart.
0 items - 0,00