Ilmava. Dublis II

Šie metai griauna vieną po kito visus mano įsitikinimus apie mezgimą ir reikalingus drabužius – mano galva niekaip negali atsistebėti tuo, ką daro mano rankos. Vasariniai mezginiai? Jiems subręstu rugpjūtį, gerai saulės pakepinta pradedu įsijausti į tą šilto sezono spintą, bet vasariniai mezginiai man patinka ploni, o šie mezgasi negreitai… Tai rugpjūtį ne kažką ir suspėsi. tik įsibėgėji ir atsitrenki kakta į vilna kvepiantį rudenį. 

DSC05538

Šiais metais vasara man įsijungė vienu mygtuko paspaudimu – per pačią pirmą rimtą audrą su krušomis ir kriokliais bei karščiu tuo pat metu. Skubiai pradėjau didįjį drabužių kraustymą – šilti megztiniai ir megztos suknelės ištremiamos į skrynią, o iš ten atkeliauja… ne kaži kas;). Pajutusi vasarinių palaidinių stygių šiais metais neiškeliavau pasivaikščioti po mišką ir pasvajoti, o karštligiškai ėmiausi tikrinti medvilnės atsargas. Savo didelei nuostabai – visai ne plonos, o tokio vidutinio storio, kurią galėčiau megzti 3 mm virbalais. Nusprendžiau, kad man reikia kažko tarpinio tarp maikutės ir megztinio – neplonos palaidinės trumpom rankovėm, tinkančios vėsesnei dienai, kai norisi būti ir šiltai, ir plikom rankom.

DSC05540

Čia aš įtariu sąmokslą. Manęs jau senokai laukė visa krūva vidutinio storio vasarinių siūlų, kuriuos planavau pamegzti ir nuspręsti, ar atkeliaus jie į MZ lentynas. Esu tikra, jie nusprendė nelaukti ir patys imtis iniciatyvos prakišti man tokio rūbelio idėją, kad visa kompanija įdarbinta būtų. Galvoje sėdėjo ką tik baigta vilnonė „Ilmava”, tai tie medvilniniai, lininiai ir šilkiniai kamuoliukai viens du paslaugiai joje juostomis susidryžavo. Beliko tik numegzti. 

DSC05545

Ir mano rankos to ėmėsi su tokiu entiuziamu ir iniciatyva, kad joks kitas mezginys įsiterpti nedrįso;).

DSC05546

Atsisakiau originalo skylučių ir šoninių siūlių, visa kita liko, kaip parašyta. Menki mezginio netolygumai turbūt buvo neišvengiami derinant šiek tiek skirtingų faktūrų ir storio siūlus, bet mano džiaugsmio (nei mezgimo, nei nešiojimo) jie netemdė.

DSC05550

Kristina mano nė už ką tokio margo daikto nenešiotų, bet mielai papozavo,

DSC05553 

kad aš eilinį kartą padūsaučiau, kaip viskas ant jos (ir ji pati) daug geriau atrodo.

DSC05555

Pasibėdavojus dėl amžiaus dovanojamų išvaizdos pasikeitimų draugei, ši išmintingai patarė nežiūrėti į save veidrodyje, o žiūrėti į savo vidų. Ten visi mes jauni ir gražūs.

DSC05557

Taip, nusprendžiau, ir darysiu. Dar žiūrėsiu į megztuką – šis man taip pat labai patinka;).

DSC05561

Palaidinė megzta iš pačių įvairiausių medvilnių ir mišinių – Rowan Revive, Isager Palet, Rowan Denim Revive, Schachenmayr Cotton4future, Schachenmayr Soft Linen Mix Color, Rowan summerlite dk, Rowan Truesilk, Schachenmayr Fashion Summer Ombre, Schachenmayr Organic Cotton, Rosarios4 Re-Use. Modelis – „Ilmava„.{jcomments on}

Parašykite komentarą

Item added to cart.
0 items - 0,00