Pilkos bangos

Vasarą imamės vasarinių palaidinių ir plonų megztukų (jei nesiėmėme pavasarį;)), bet net ir nerūpestingiausias žiogas, šilto vasaros vėjo, gėlių kvapų ir ilgų dienų apsvaigintas, kažkur širdies gelmėje susigaudo, kad laikas šis toks pat stebuklingas, kaip ir trumpas… Ateis ruduo ir juoksis nauju šiltu megztuku pasidabinus skruzdė;). Vasara numato savo saldumo trapumą ir paruošia žmonėms ne tik gamtą poilsiui, sodus darbui bei egzotiškas šalis kelionėms, ji daugumai žmonių dar išrūpina tokį daiktą, kaip kasmetinės atostogos. Ir parodykite man rimtą mezgėją, praleidžiantį tą laisvą mėnesį be mezginio! O kadangi daugeliui žmonių tai būna ir vienintelis tarpas metuose, kai visas laikas yra tavo, tai mezgantys dažniausiai juo pasinaudoja kokiam rimtam projektui, kuriam kasdieniuose rūpesčiuose trūksta ramaus laiko apgalvoti, paskaičiuoti, paeksperimentuoti ir galų gale tiesiog ilgai džiaugsmingai megzti. Jei kasdieną mezgam pledą iš kvadratėlių, tai per atostogas galim imtis sudėtingų kiauraraščių ar intarsijos. Ponas populiarusis paprastai per atostogas būna megztinis ir todėl MZ dienoraštyje tikrai nuolat rasit puikių megztinių pavyzdžių įkvėpimui.

IMG 0gg914

Jei žiūrint į naują Dalios darbą jums darosi šilta vien nuo ekrano, tai įsijunkite ventiliatorių, susikaupkite ir būtinai įdėmiai apžiūrėkite, kaip gražiai ji sudraugino modelį su siūlu (ir su Kristinos sagele!) ir kaip dailiai sau prisitaikė.

IMG 090gg1 2

Apvalią koketę pabrėžia tekstūrinės ripso juostos, o paprastai paslėptas platinimas čia demonstruojamas matomomis skylutėmis, sukuriančiomis dailų pasikartojantį ritmą.

IMG 0hj903 2

Kaklo iškirpimas neformuojamas, kaip įprasta, trumpomis eilėmis, nes suardytų taisyklingų žiedų seką, o sukuriamas papildoma ripsine juosta nugaroje.

IMG 090gyy6 2

Jokių papildomų kraštelių – tam pasitarnauja tas pats ripsas. Labai švarų ir lakonišką, bet jokiu būdu nenuobodų ir beveidį, dizainą dar labiau išryškina parinkta spalva.

IMG 0900hh 2

Šis modelis toks geras ir universalus, kad mačiau mezgamą ir vasarinę versiją, o Dovilė planuoja savąjį paversti suknele:

IMG 0894

Pilkas megztukas megztas Dalios LiepuonienėsIsager Tweed Winter Gray kartu su Isager Alpaca 1 2S, modelis – „Pullover (09/10)„. Pagal tą patį modelį mezgama ir Dovilės Žydelienės suknelė iš prieš melejoną metų MZ buvusio siūlo – Rowan Silky Tweed 758.{jcomments on}

Parašykite komentarą

Item added to cart.
0 items - 0,00