Zauberball&Co ant kaklo

Šiandieninio įrašo herojai – patys įvairiausi kaklašildžiai, kurie aktualūs pas mus didžiąją metų dalį, kokia šilta žiema dar kartą beateitų. Viengubas kaklas ant striukės efektingai apsaugo nuo vėjo ir šalčio (ir dar efektingiau atrodo, bet apie tai truputį vėliau), klasikinis šalikas vyresnio amžiaus žmogui ir skarelė, vienas patogiausių ir universaliausių šiltų aksesuarų. Visus juos jungia ne tik ta pati nešiojimo vieta (ant kaklo:)), bet ir aksesuarams labai pageidautinas dekoratyvumas ir spalvingumas. Ir visai nebūtinai dėl šito efekto reikia devynis prakaitus išlieti, todėl tikslesnis šiandieninio įrašo pavadinimas būtų „Kaip minimaliomis pastangomis pasiekti maksimalų efektą”. 

1-Kakl 1

Gerumai papunkčiui.
Nr.1 Dviem spalvom mezgami raštai yra labai gražu. Jei suvaldai įtempimą, nepalieki ilgų palaidų galų išvirkščioje pusėje ir nieko nesutrauki. Nėra greiti, ypač jei nelaikai abiejų siūlų vienu metu, o paleidi nenaudojamą, kurį vis kas kelias akis turi surasti ir pakelti. Iš tinkamos pusės. Kitaip turėsi netolygų raštą ir kuo smulkesnis motyvas, tuo nelygumas bus labiau matomas. Visi šitie reikalai taps neaktualūs pasirinkus nukeltų akių raštus. Mezgate vienu siūlu vienu metu, nesukate galvos dėl dominuojančio ir foninio siūlo, vidinė pusė yra tokia pat graži, kaip ir išorinė. Papildomas bonusas kaklo šildytuvams (šiandien pasirodo jie) – ripsas, suteikiantis tekstūros ir apimties.

1-Kakl 2

Nr.2. Kontrastingas vienspalvis fonas ir spalvoti raštai jame yra labai gražu, džiugina akis ir tinka prie pačių įvairiausių drabužių. Jei bandysite nusimegzti tokį spalvingą kaklą iš vienspalvių kamuoliukų, jų reikės tiek, kiek matote spalvų. Ir po savęs jie paliks tiek pat mazgų;(. Keičiam daug margų vienu spalvotu kamuoliuku ir džiaugiamės gyvenimu. Švelniai spalvas keičiantis Zauberball (Crazy) kamuoliukai taip ir prašosi į kompaniją kokiam kontrastingam vienspalviui siūlui margiems raštams megzti. Parinkę tinkamą kontrastą, turite galimybę virbalais išgauti vitražo efektą – nuotrauka neleis sumeluoti:).

1-Kakl 3

Margų Zauberball kamuoliukų yra pačių įvairiausių spalvų, nuo jų ir parinkto vienspalvio mezgimo draugo priklausys galutinis efektas.

1-20200117 132343

Gražvydė šalikui, atvirkščiai, gana tamsų ir patį iš savęs kontrastingą margą kamuoliuką sušvelnino šviesiu alpakos siūlu. Ir vietoj vitražo prašom audimą! 

1-20200117 132411

Dar vienas toks pat lengvas ir efektingas spalvoto mezgimo būdas – dryžiukai. Šioje skarelėje turbūt pats ryškiausias ir kontrastingiausias Zauberball kamuoliukas praskiestas šviesiai pilkomis juostelėmis. Spalvos niekur nedingsta, bet sušvelnėja ir praskaidrėja. Šiai skarelei parinktas labai neutralus pilkas vienspalvis, todėl margasis dominuoja, pridėsite kitą spalvą – ir žuvytės išplauks į kitus vandenis;).

1-88006638 338404990417916 3177535471232221184 n

Kaklašildis megztas Aušros Amilevičienės Zauberball Crazy 0701 (papūga) su juoda merino vilna, modelis – „Geometric Cowl„. Šaliką mezgė Gražvydė NorkienėZauberball 2135 (Kas turi kokosą?) ir Drops Flora 07, raštai jau turbūt jos kraujyje;). Skarelė megzta Rasos Jasaitytės-ŠarauskienėsZauberball 1564 (Tropinės žuvys) su Drops Lace 0501. Nuotraukos autorių.{jcomments on}

Parašykite komentarą

Item added to cart.
0 items - 0,00