Gimtadienio Karelia

Nauji megztiniai gimtadieniams – truputį primiršta, bet tikrai nemirusi mano siūlinės gyvenimo pusės tradicija. Per darbus ir įvairius reikalus dažnai nebegali jos laikytis kasmet. Jei jau visai tiksliai, tai paskutinis naujas gimtadienio megztinis atsirado 2013, ir, tiesą sakant, jei ne šis testas, naujajam nebuvo jokių šansų pasirodyti iki kokių 2023 mažų mažiausiai;). Bet siaubingai užimtą gruodį (tikrai nebeatsimenu kada turėjau tiek neatidėliotino mezgimo) aš grįžau iš miško, pamačiau šį rudeninių gėlių vainiką ir… prapuoliau. 

1-DSC04556

Tradicinę estišką intarsijos techniką dizainerė pritaikė savo idėjai. Liaudies mezginiuose ji naudojama labai tampriai sumegztam fonui dekoruoti, megztinio kūrėja, visiškai atvirkščiai, mezgė labai laisvai, kad sukurtų lengvą krintančią medžiagą, o vietoj švaraus ir lygaus storesnio siūlo raštui (toks, tiesa, yra žieduose) ji panaudojo trigubą moherį, kad sukurtų beveik 3D natūralių lapų efektą.

1-DSC04558

Nebepamenu, kada man paskutinį kartą norėjosi nukopijuoti viską – toks man gražus buvo originalus pavyzdys. Jau ir estišką vilną buvau mintyse parinkus, bet paskutinės siuntos metu kaip tyčia visos rūdžių spalvos buvo tik dažomos… Į pagalbą atėjo Isager (Isager visada ateina į pagalbą ieškant gamtos spalvų;)). Fonui sudėjau du panašaus atspalvio siūlus – Spinni ir Alpaca 1, o rūdis teko palikti lapams. 

1-DSC04563

Vietoj trijų moherio siūlų, jo ėmiau tik vieną, naujos brendžio spalvos, o šalia atsidūrė rankomis dažyta Sigutės dovanota Polvartų veislės vilna. Viskas po skalbimo gerokai suplokštėjo, bet turtingi variniai atspalviai niekur nedingo, kaip ir moherio lengvas pūkas. Prie jų – Noro žiedai iš skirtingose vietose paimtų gan monochrominio spalvyno Flower Bed.

1-DSC04568

Juokingiausia, kad su mano laiko vadyba aš nespėjau juo apsirengti tikrąją gimtadienio dieną, ją aš kaip tik intensyviai megztinį užbaiginėjau. Užtai pasipuošiau savaitgalio šventėje ir toks gamtinis, truputį retro stiliaus mezginys (kokios rankovės!) idealiai atitiko šių metų pradžios nuotaiką.

1-DSC04588

Megztukas dar testuojamas, bet sausio 16 dieną jau bus paskelbtas, modelis – „Karelia”. Siūlai – Isager Spinni 23S kartu su Alpaca1 Forest. Gėlių žiedams panaudotas Noro Flower Bed 100, lapams – Isager Silk Mohair 69.{jcomments on}

Parašykite komentarą

Item added to cart.
0 items - 0,00