Pratęsimas

1-DSC03205

Nereikėjo kaži kokio įžvalgumo nuspėti, kad mūsų gmtadieninės skaros tuoj sulauks pratęsimo. Juk tuo laiku, kai jau nešioji skaras, reikia jau ir pirštinių, ir kepurių…;). Jau mačiau mezgamas ir tas, ir tas, tik dar nepabaigtas, todėl demonstruoju savąją porą.

1-DSC03166

Šis Opal Claude Monet spalvynas mano skaroje pasikartojo net kelis kartus, todėl nusprendžiau, kad ir tokios pirštuotos pirštinės bus labai geras komplektas. Vienspalvių nenorėjau, tokios pat margos kaip skara irgi jau būtų sviestas sviestuotas, bet vienas gabaliukas iš bendro paveikslo – pats tas. Na, nevisai vienas gabaliukas… Žiūrėjau aš į jį, žiūrėjau, kol įžiūrėjau priderintas vienspalvės vilnos ripsines juosteles (kai kur ir taškeliai kaip kojininiame siūle) iš tradicinių latviškų pirštinių riešų.

1-DSC03206

Mezgiau parduotuvėje, mano skaros pratęsimas nebuvo jokia paslaptis, ir sulaukiau labai visokių komentarų apie šį savo derinį.

1-DSC03199

Jei visai atvirai, tai ne per virš susižavėjusių, todėl nusprendžiau užgniaužti savyje kiek kirbančias abejones ir tęsti darbą toliau – kas gi daugiau palaikys mano pirštines, jei ne aš pati?;)

1-DSC03178

Riešelis gal ir labiau aptemptas galėtų būti, tuomet ir grožio, ir šilumos prisidėtų, bet kadangi labai reikėjo tam tikro spalvotų juostelių skaičiaus bendrai kompozicijai, teks pasitenkinti, kaip yra.

1-DSC03163

Šilumos tai užtektų iš bet kurio siūlo, bet man smagu galvoti, kaip praktiškai viskas susiderino. Pirštinėse paprastai plyšta pirštai, ne riešai, tai jie ir numegzti iš tvirto kojininio siūlo, o vilnonis riešas patikimai šildys strategiškai svarbias pulso vietas.

1-DSC03175

Kepurės specialiai nemezgiau, prisiderinau Daivos megztą. O jei skubiai atšaltų, tiks ir viena iš naujausios Isager knygos „Stitches” – šiam sezonui nusimezgiau net tris, prie kiekvieno palto, pademonstruosiu, kai ausis ims šalti.

1-DSC03187

Kas perima estafetę?;)

1-DSC03196

Pirštinės megztos iš Opal Claude Monet 9680 (Šieno kupetos Živerny) su įvairių spalvų Aade Long 8/2 juostelėmis riešui.{jcomments on}

Parašykite komentarą

Item added to cart.
0 items - 0,00