Beige

Paprasčiausias būdas megzti baktusą ar panašią įstrižą skarelę – imti margą kojininio storio (kojininį ar kitos patinkančios sudėties) siūlą ir galvos nesukant atsiduoti mezgimo procesui mėgaujantis gamintojo sukurtais spalvų deriniais. O jei gražus kamuoliukas neįsipaišo į jūsų santūrų ir nuosaikų garderobą?

IMG 94k096

Šiandieninės dvi skarelės megztos pagal tą patį receptą iš Jolantos mėgstamų švelnių rusvų atspalvių ir yra puikus pavyzdys, kad santūrus jokiu būdu nelygu nuobodžiam mezgimui, kad beveik viena spalva turi neišsemiamus atspalvių aruodus ir pagal tą patį receptą kiekvienose rankose nei toks pats patiekalas, nei juolab mezginys negimsta.

IMG 947ju81

Pirmoje skarelėje tvarkingą ripsą suskaido gražus skirtingo pločio dviejų spalvų įstrižų juostelių žaismas. 

IMG 94jj74

Lygus merino siūlas dar labiau pabrėžia linijų ir formų grafiškumą.

IMG 94khj86

Antra skarelė – pagal tą patį receptą! – visai kitokia.

IMG 64tt21

Pagrindui paimtas švelniai margintas smėlinių atspalvių merinas ir prie jo pridėtas trijų panašių spalvų moheris su šilku – lengvam pūkeliui, švelnumui ir purumui.

IMG 642jk5

Subtiliai prie pagrindo derinamas moheris neužgožia, o tik pabrėžia rankinio dažymo vilną.

IMG 6lk432

Forma ta pati, tik ripsą tarpais suskaido platesnės lygių akių juostos, sukurdamos gyvą gamtos suformuotą smėlinį reljefą. Kamuoliukas, pavadintas Dykuma, ir negalėtų tikėtis tobulesnio įsikūnijimo.

IMG 6kl428

Jolantos Žilinskienės megztos skarelės pagal šį receptą. Pirmoji megzta iš Drops Baby Merino 44 ir 17. Antroji – iš XL Kleckse 2190 (Dykuma) kartu su Isager Silk Mohair 0, 6 ir 63.{jcomments on}

Parašykite komentarą

Item added to cart.
0 items - 0,00