Šilta mozaika

Šiandieninis įrašas – apie tris dalykus.

IMG 719nn7

Pats pirmas – šilta Sirri vilna. Kad ją parodyčiau, ilgai laukiau šaltesnių dienų…;). Kai šilta, ji net savo labai originaliu koloritu nesugundo. Kas kita termometro stulpeliui ritantis į minusinę dalį;).

IMG 72kl04

Antras – pats svarbiausias dalykas – yra Renatos nepaprastas gebėjimas derinti viename mezginyje skirtingas spalvas ir raštus. Žemai lenkiu galvą prieš tokį talentą – diena, kai pamatau jos naują mezginį yra labai gera diena:).

IMG 7fg208

Viename megztinyje darniai sugyvena ir vertikalios tekstūrinių rombų juostos, kurios horizontaliu brūkšniu pasikartoja priekyje, ir spalvoti dryžiukai, ir išvirkščių akių melanžas prie jau ir taip garsiai kalbančių spalvinių blokų. 

IMG 72mk10

Siluetas visai sudėtingai kompozicijai pasirinktas – atvirkščiai – visiškai minimalistinis. Ir jis taip gražiai sujungia visą sudėtingą spalvinę ir tekstūrinę kompoziciją į darnų ir harmoningą bei labai šmaikštų ansamblį. 

IMG 7lk227

Trečias dalykas, apie kurį norėčiau pakalbėti, nėra tiesiogiai susijęs su Renatos megztiniu, bet šis yra puiki mano pastarųjų dienų atradimų iliustracija. Grįžtu prie Coco Chanel. Prie jos grįžtu todėl, kad tik sekmadienį aplankiau naują A. Vasiljevo parodą „Paryžiaus mados magai. 1920–1999 m.” su fantastiniu gidu. Daug įdomių dalykų sužinojom ir pamatėm, net tik apie garsiąją Mademoiselle, bet kai kurias surezonavusias mintis imi ir geriau išgirsti. Vis su bičiulėm apkalbėdavom, kad po xdešimt metų atrandi – gali grįžti į jaunystės svorį (ar niekada jo ir nebūti pametusi), bet to laiko figūrai kažkokiu momentu tenka pasakyti sudie. Gali raudoti dėl pasikeitusių proporcijų, tik naudos iš to… Gabrielle Chanel nebuvo iš tų raudančių moterų, ji naudojosi savo taikliais sprendimais ir siuvo tokius drabužius, su kuriais moterys jaustųsi ir jaunesnės, ir grakštesnės, ir dailesnės. Be mano jau minėtos tekstūrinės ir margos medžiagos (tegyvuoja tvidas!), ji savo kostiumuose žaidė spalvomis ir raštais, kurių dėka figūros kontūrai lyg išplaukia…

IMG 72lk15

Grįžtu prie šiandieninio megztinio – tegu jūsų figūrai ir nereikia niekur plaukti, išmoningi deriniai yra visokeriopai geri ir naudingi bei įkvepiantys dalykai. Atkreipkite dėmesį, kaip priderintos sagos!

IMG 72kj36

Renatos Blackutės megztas megztinis iš Sirri 5/2 32, 31, C2, C10, Sirri 5/1 31 ir C10, sagos – Union Knopf.{jcomments on}

Parašykite komentarą

Item added to cart.
0 items - 0,00