Mano pirma pažintis su Isager siūlais

Ilgai gėrėjusis Isager modeliais ir iš tolo žavėjusis jų siūlais, šį pavasarį turėjau galimybę susipažinti artimiau:).

IMG 32hh27

Pradėjau nuo nereikliausio projekto – skaros – ir pačių ploniausių siūlų: moherio su šilku bei Alpaca 1 (50g~400m).

IMG 32jj34

Išeities taškas buvo Baktus modelis, tik pažaidžiau skirtingais siūlais, jų deriniais, o kad pastarieji ne juostom dėliotųsi, tai atsirado ir trumpos eilės, ir įvairiakryptis mezgimas.

IMG hh3257

Vienos dalys megztos vien moheriu su šilku, kitose jis derintas su Alpaca 1. Pastarasis siūlas – tik vienos spalvos, moheris – dviejų, bet juos tarpusavyje maišant ir kombinuojant, rezultatas gerokai spalvingesnis.

IMG 3hh261

Dar žaidimą paįvairina ir skirtingas atskirų segmentų medžiagiškumas.  Dalys su alpaka yra rimtos ir spalviškai turtingos (niekas neprilygs melanžams su moheriu), o vieno moherio – skaidrios ir lengvos.

IMG 3gg272

Įdomiausia patirtis manęs laukė mezgant megztinį, nes siūlų turėjau tiek, kiek turėjau, ir tokių spalvų, kokių gavau. Ir dar turėjau didelį norą juos kuo įvairesnius išbandyti. Ir kuo įvairesnius derinius;).

IMG 524hh2

Pasirinkau paprastą raštą (tas pats vienose dalyse pasirodo gerąją, kitose – išvirkščiąja puse), kuris tik rankovių galuose pereina į dvispalvį anglišką stulpelį.

IMG 5bb248

Kaklas – Isager Tweed, šviesioji dalis – Spinni su Alpaca 1, tamsioji – du skirtingų spalvų Spinni siūlai, pabaigos stulpelis – Alpaca 2. Rankovėse Alpaca 2 sudėta su Alpaca 1, o platėjančios rankovės megztos iš Isager Tweed su Alpaca 2

IMG 52hh45

Mišrainė, kaip matote, gan sudėtinga, tiek medžiagų, tiek storių ir spalvų prasme. Turėjau gerokai pasukti galvą, kaip visus tuos gan skirtingus paukštelius į vieną lizdą sutupdyti;). Džiaugsmingas buvo tas galvos sukimas, džiaugsmingas rezultatas – lengvas ir šiltas megztinis ir puiki proga įsitikinti, kad tikrai šio gamintojo siūlai yra puikūs kaimynai:).

IMG 52jj55

Trečiasis mezginys buvo grynas poilsis. Pasiėmiau gatavą aprašymą ir tik mėgavausi siūlais.

IMG 66hh28

Ir spalvomis, kurios buvo ne tik tokios, kokios buvo, bet dar ir tos, kurios liko;).

IMG 664hh5

Viskas man ne tik kartu sulipo – ir prie manęs prisiderino, kas nėra taip paprasta. Kas paneigs, kad sparnai – mano nuosavi?;). 

IMG 665lk2

O kad mano nuoširdus džiaugsmas ir pagyros neatrodytų gryna reklama, visi mezginiai atkeliavo į MZ, ateikite pažiūrėti savo akimis ir pačiupinėti savo rankomis:). Susigundžiusių laukia daug rimtesnis pasirinkimas, nei aš turėjau pavasarį;).

Pirmoji skarelė megzta iš Alpaka 1 59, Silk Mohair 62, 28. Megztukas megztas iš Isager Tweed (Sand). Alpaca 2 (Forest), Alpaca 1 29, Isager Spinni 0, 15, 37S. Sparnuota skara megzta iš Isager Tweed 2708 (Charcoal), 2711 (Navy),  Sand, Isager Spinni 58, 100, 32S; modelis – „Holey Chevrons„.{jcomments on}

Parašykite komentarą

Item added to cart.
0 items - 0,00