Šventės tęsinys

Antrą raundą pradeda Aušra.

IMG 048ff4

Išsitraukusi nepažįstamą žmogų, ji turėjo ir pilną laisvę, ir… didelį galvosūkį:).

IMG 048gg7

Jos mezgimo draugė atrišusi dryžuotas popierines kiškio ausytes rado… visą eglutę!

IMG 049uu2

Jau vazonėlyje

IMG 0hh494

ir iš visų pusių papuoštą:). Kalėdiškų spalvų su mažyte žalia šakute.

IMG 04gg98

Ponia Zosė išsitraukė Vilmą ir priruošė jai krepšelį eglutės papuošalų. Prie eglutės papuošalų Vilma gavo ir tautinių apyrankių, kuriomis galės puošti ne tik eglutę, bet ir save ar vaikus per ateinančias tautines datas.

IMG 04h99

Vilma bando pasipuošti ir eglutės snaige jau dabar – kuo ne auskaras?;)

IMG 050kji5

Neretoje dovanėlėje prie rankdarbio įsimaišydavo ir vienas kitas skanėstas, juk kokios šventės be jų? Visų dėmesys krypo, kaip ir pridera per tokią šventę, į rankdarbius, bet paminėtas slyvų sūris Vilmos maišelyje tikrai nusipelno atskiro pagiriamojo žodžio, nes jau esu ragavusi skanėstų iš tos virtuvės – vien pagalvojus apie jį man seilė varva;).

IMG 050ff1

Vilma išsitraukė Gitaną ir kol kas dovanoja širdingus sveikinimus

IMG 050lki8

bei eglutės formos šventinį paketuką, kurį praplėšus Gitana rado…

IMG 050hh9

tikrą eglutę! Su mediniu kamienu ir dailia viršūne. Ir tokių spalvų, lyg būtų burtų lazdelės pagalba perkelta į MZ tiesiai iš lengvai apsnigto miško.

IMG 05lkj11

Gitana pasakoja traukimo istoriją, kurios jūs girdėti negalite, tai aš papasakosiu. Su visa priešistore.
Mes su Gitana šiemet dalyvavome viename renginyje Latvijoje ir buvom tik dviese iš Lietuvos. Ir ne šiaip dvi tautietės. Mes ne tik viename mieste gyvename, vienoje gatvėje! O kad būsime savaitę kartu, sužinojome tik likus kelioms minutėms iki renginio pradžios. Gitana įlipa į autobusą Rygoje ir jos klausia, kur Sonata? Greit sudėjusi du su dviem, Gitana man skambina ir klausia, kur aš? Aš pasižiūriu į laikrodį – dar nėra vienuolikos – ir galvoju, ko ji teiraujasi, kai parduotuvė dar lyg ir neturėtų dirbti. Paskui ir man kyla įtarimas, imu aiškintis, kad esu visai netoli Rygos. „Tai laukiam tavęs autobuse”,- Gitana juokiasi. Kai pasakojom kitoms renginio dalyvėms, kad būdamos kaimynės, susitikom tik autobuse, visos juokėsi, kad matyt ta mūsų gatvė yra tokia ilga, jog niekaip negalėjom pasikalbėti ir išsiaiškinti.
Padariau išvadas ir kai Gitana vis per darbus nespėdavo užeiti į MZ išsitraukti savo burto, pagavau ją gatvėje prie savo namų. Tebuvo likę dvi anketos, aš mintyse įsivaizdavau vieną vienoje rankoje, kitą – kitoje ir liepiau Gitanai rinktis. Ji išsirinko kairę.

IMG 05gg18

Taip sutapo, kad jos ištraukta Vilma sėdėjo šventės metu jai iš kitos pusės – dešinės:).

IMG 05ee20

Dabar tik pagalvojau, kad Vilma taip pat beveik mūsų kaimynė, bet nebenukrypstu.

IMG 052gg2

Vilmos laukė Gitanos paruošos žvaigždės, tik nuo dangaus nuraškytos. Auksinės, dar stebuklinga dangiška šviesa spindinčios…

IMG 052gg7

Šalia pridėtas kaspinėlis, jei Vilmai užeitų noras tas žvaigždes vėl pasikabinti:).

IMG 05yy25

Vilma jau prieš traukdama jautė, kas jai teks ir atspėjo –

IMG 052ff9

Rimutė.

IMG 05hh32

Jos dėžutėje – dailiausi rankdarbiai ir dėželė gardėsių sau ar anūkams palepinti.

IMG 05vv37

Rimutė išsitraukė Aušrą

IMG 054gg3

ir abi jau sveikinasi:).

IMG 05hh46

Aušra tuoj išpakuos dėžutę ir ras…

IMG 054pp8

visada per Kalėdas esančius šalia nykštukus, kurie prireikus ir mažomis eglutėmis pabūti galės.

IMG 055jj0

Visą nykštukų šeimyną – mamą, tėtį ir Mindaugėlį:).

IMG 055dd7

Aušra baigėsi mūsų mainai, bet ne šventė ir dovanos.

IMG 056ff0

Eglutė ne šiaip MZ buvo paruošta, kasmet ją aplanko nerianti snieguolė aka Kristina ir parduotuvė visa nušvinta nuo jos saldaininės girliandos.

IMG 05ff65

Nėra žmogaus, kuris užėjęs ja nepasigėrėtų,

IMG 05ff67

mamos žavisi idėja, o vaikučiai – taip, seilę varvina;). Kristina šiemet nunėrė ją tokią ilgą, kad apvyniojus eglutę, jau jokių kitų žaislų nebesinorėjo. Saldainiai žybsėjo lempų šviesoje kaip tikra girlianda. Visi unikalūs, iš širdies pagaminti ir padovanoti, visus metus kaupti eglutės papuošimai šiemet keliaus ant kitos MZ eglutė – „ofisinės”;). Ten, kur rašomas dienoraštis, tvarkomos nuotraukos, svajojama, planuojama, užsakinėjama. Kad visus šventinius įrašus Jūsų rankų ir širdžių šiluma lydėtų…

IMG 0587-001

Visos mes dovanomis apsikeitėme, o Kristinos bilietas – į vieną pusę…? Šalia sėdinti Tatjana negalėjo susitaikyti su tokia neteisybe ir ji greitai iš savo „kalėdinio” maišo ištraukė Kristinai kamuoliuką ypatingų kojininių siūlų.

IMG 05ff75

Paprastai po šventės aš girliandą sukarpau gabaliukais ir išdovanoju užėjusiems vaikams, nes kitų metų ji sveika nelabai sulaukia (bandžiau, mano „gerumas” labai racionalus;)). Bet šiųmetinė girlianda buvo tokia ilga ir graži, kad galima buvo jau prieš šventes atkirpti gabaliuką vieninteliam šventėje dalyvavusiam vaikui. Medutė parsinešė ją namo ir prieš miegą susidėjo širdelės forma prie lovytės:).

IMG 05ttt89

Didžiulis ačiū visoms dalyvavusioms šventėje, ruošusioms dovanas, ieškojusioms įdomiausių idėjų ir gražiausių rankdarbių, gaminusioms skanėstus ir nuklojusioms jais šventinį stalą, fotografavusioms ir palaikiusioms.  Ačiū už dalinimąsi, už buvimą kartu – visos, tikiu, išsinešė namo tą šventinį virusiuką – tegu jis dauginasi ir plinta:). Netrukus apžiūrėsime visus dovanų krepšelius iš arti.{jcomments on}

Parašykite komentarą

Item added to cart.
0 items - 0,00