Iššūkis

Futbolo komandų ir vėliavų spalvų Regia kojininiai siūlai – išties šmaikšti idėja. Smagu su tokia atributika fanų būryje varžybose ir tautiniuose renginiuose, bet kasdieniniame gyvenime tokios grynos, ryškios ir kontrastingos spalvos sunkiai įsipaišo į mūsų garderobą. Tiesa, jei tarp jų būtų pasitaikiusi lietuviška trispalvė, šį vasarį tie siūlai būtų išgaravę kaip sniegas pavasarį, bet lietuvių sportininkai garsesni kitose srityse… Trumpai kalbant, dažnas idėja pasigroži ir nueina rinktis savo kojinėms labiau niuansuotų spalvų bei subtilesnių derinių. Aš nesu jokia išimtis. Gryni vėliaviniai deriniai net ir man, mėgstančiai visas spalvas, per daug jau „į kaktą”. Savybė kaip ir neigiama, bet ji yra labai gera deriniams, kuriuose subtilūs perėjimai neretai pasimeta, o maži kontrastai vietoj pageidaujamo turtingumo duoda purvą ir išskydusias spalvas.

IMG 8ff357

Visi mano šiandien rodomi bandymai yra megzti paprasčiausiai dryžuojant kas eilutę iš dviejų skirtingų kamuoliukų.

IMG 838kj3

Pirmai porai paėmiau estiškų spalvų kamuoliuką (balta-juoda-mėlyna) ir prie jo pridėjau įvairiausius atsargose rastus tvarkingai dryžuotų kojininių siūlų galiukus. Dar nuo savęs pritaikiau rausvą vienspalvį kraštelį.

IMG 836kj5

Rezultatas nustebino mane pačią. Kojinės man puikiai tiko prie dryžuoto megztinio, kuriam specialiai derinau spalvas ir nebuvau priklausoma nuo jokių aiškių ir iš tolo matomų kontrastų (megtinis – ne vėliava!).

IMG 8353-001

O netikėtai atsidūrusios P. Klee „Raudono tilto” reprodukcijos kaiminystėje man jos net pakvipo tapyba…;).

IMG 9284 2

Padrąsinta pirmos poros nusprendžiau eiti toliau ir pilnai išnaudoti tuo ryškius dryžius. Šalia Estijos vėliavos atsidūrė Italija:).

IMG 8lk284

Tikėjausi, kad abiejų kamuoliukų spalvinės juostos bus vienodos ir jau sugalvojau, ką su kuo suporuosiu, bet pasirodė, kad šios serijos yra tik panašios, bet ne identiškos, todėl kai kur vieni dryžiukai užeina ant kitų, sukurdami papildomą piešinį, o kai kur teko padraskyti, kad nebūtų balta su balta. Antrai kojinei jau visai išgudrėjau. Prieš uždėdama akis, nuvyniojau nuo abiejų kamuolių po vieną spalvinį pasikartojimą, kad prireikus turėčiau po ranka pagalbą iš salės.

IMG 91lk67

Kadangi spalvos šiose kojinėse jokia tapyba jau nė nekvepia, nusprendžiau pažaisti raštais ir plonus dryžiukus kai kur keičia paprastas spalvotas mezgimas (langiukai ir vertikalios juostelės) ar populiarusis Broken Seed Stitch.

IMG 91klo69

Abi kojinės jau yra beveik vienodos, nes deriniai yra numatomi, tereikia pradėti toje pačioje vietoje.

IMG 917klo0

Beje, apie baltą su baltu derinį. Iš pradžių turėjau idėją spalvas dryžuoti su spalvomis taip, kad abiejų kamuolių baltos juostos atsidurtų kartu. Tą baltą vietą norėjau megzti kokiu nors tektūriniu raštu, o kai vėl pasirodys spalvos, grįžti prie dryžiukų. Atsisakiau dėl netolygių abiejų kamuolių spalvinių juostų, bet gal ką sugundys idėja;).

IMG 91klo72

Šita pora mane labai įkvėpė, jaučiausi taip, lyg sudėjus du minusus gavau vieną riebų pliusą. Kol mezginys gulėjo ant stalo parduotuvėje (ten ir mezgėsi), kojinės nuolat buvo apžiūrinėjamos. Spalvų pasirinkimas atrodė… hmm, hmm, įspūdingai. Kristina vieną ketvirtadienį apžiūrėjus mano kamuoliukus, šyptelėjusi pasiteiravo, ar man trūksta kojininių siūlų, kad išsirinkau pačius, hmm, gražiausius. Ko jau ko man gyvenime netrūksta, tai kojininių siūlų, sumanymo esmė buvo iššūkis iš sunkiai įsivaizduojamo garderobe siūlo numegzti labai nešiojamas kojines.

IMG 9kji174

Tas eksperimentinis dryžavimas taip įtraukė, kad sunku buvo sustoti. 

IMG 9226-001

Susirinkau visus pas save surastus dryžuotus siūlus ir suskirsčiau juos į įsivaizduojamas dvi grupes, vėliaviniai likučiai atsidūrė antrojoje, dar laukiančioje savo eilės,

IMG 9277-001

o iš pirmųjų susidryžavo dar viena pora.

IMG 93gg00

Kad kojinės neatrodytų kaip viena iš Marso, kita – iš Veneros, stengiausi abiems sugrupuoti siūlus ta pačia tvarka. Bet kai mezgi nuo-iki, tai vienai kojinei tenka vieni spalviniai perėjimai, kitai – kiti…

IMG 9320dfr

Tą numatydama stegiuosi vienodos spalvos siūlais megzti atnaras, kulnus ir pirštus. Taip pat geras metodas, jei sutampa spalviniai perėjimai. Juos norint dar gali pataikyti, likučius sunaudojant pačioje kojinėje, bet kažkaip griežtai nesusekiau tos tvarkos šioje poroje ir truputį baiminausi, ar sueis abi į porą.

IMG 9ff326

Na, dvyniais nepavadinsi, bet už brolį su sesę sueis :).

IMG 9cfr328

Begulėdama ant stalo MZ ir lėtai besimegzdama vėliavinė pora sulaukė labai nemažai pasekėjų ir tikiuosi netolimoje ateityje jas pamatyti ir jums parodyti:).{jcomments on}

Parašykite komentarą

Item added to cart.
0 items - 0,00