Mano užmestukas

IMG 5jj265

Kartais būnant pačiam entiuziamo epicentre pavyksta išlikti neįsuktai naujos bangos, tik ne šį kartą;). Rūtos užmestukas priminė man kažkada turėtą tokį daiktą. Dar šią žiemą paskui kitą mezgėją ruošiausi megzti tokį sielos ir kūno šildytuvą iš labiausiai pavadinimą atitinkančios šiltutėlės islandiškos vilnos, tik nebuvo norimos spalvos, tai kuriam laikui noras prigeso, kol nauja estiškos vilnos siunta įpūtė neužgesinamą ugnį.

IMG 52hh68

Nenorėjau tiesioginių pereinamų spalvų dryžių, todėl suskaidžiau pagrindo stačiakampį į šešias juostas, kurias mezgiau po vieną, naują primegzdama prie jau esančios. Net nežinojau, kad bus šešios, pradžioje svarbu buvo tik nusistatyti vienos juostos ilgį, o eigoje jau turėjo pasimatyti, kiek jų susidės į aukštį.

IMG 52bb69

Paieškojau internete proporcijų, tik jos visos gan skirtingos pasirodė, tai juostai aš išsirinkau ~90  cm ilgį, vėliau paiaškėjo, kad reikėtų bent metro, nes didžiausio lanko juostos (pirma ir šešta) negražiai traukė mezginį apsirengus. Šią problemą išsprendžiau įterpdama 3 trumpų eilių trikampius, jie gerai matosi apatinėje nuotraukoje, kur užmestukas patiestas ant grindinio.

IMG 527 bgg2

Pridėjau rankoves (dviejų juostų pločio), jos buvo ir mano pirmajame užmestuke. Dar panaršiusi pamačiau man patikusią detalę – prie pagrindinio stačiakampio pridėta papildoma juosta, kiek ilgesnė už visas kitas. Norint ją galima nešioti kaip apykaklę, 

IMG 52gg73

o norint – kaip papildomą “uodegą” nugaroje (ketvirtadieninė kompanija šitą būdą įvertino kap gražesnį).

IMG 5hh278

IMG 52bb66

Dar pora nuotraukų, kur gerai matosi visi spalviniai perėjimai

IMG 52hhh81

ir konstrukcija su mano “patobulinimais”.

IMG 49kk7

Ir dar viena pora su pozuojančia dukra,

IMG 530kk5

nes ateina laikas, kai supranti, kad viskas ant jos tau daug gražiau nei ant pačios atrodo;).

IMG 53vv10

Pabaigai svarbi techninė informacija. Rimutė paėmė iš manęs “iškarpą”, tik nepasitenkino tokiu primityviu lankstinuku, o tiksliai užsirašė, kiek akių, kiek eilių, ir kur kokie intarpai pridėti. Patenkinta prilygino delnu “iškarpos” siūles ir dėdamąsi į rankinuką linksmai pranešė kompanijai: “Viskas, mergaitės, kam reikės, aprašymą turiu!”. Tai kam reikės, žinosite, kur kreiptis;).

IMG 46nn76{jcomments on}

Parašykite komentarą

Item added to cart.
0 items - 0,00