Menų penktadienis

Mezgimas,  kaip ir visa taikomoji dailė, dažnai atsiduria keistoje kryžkelėje būtent dėl savo taikomojo pobūdžio. Paveikslas ant sienos yra aišku – menas, o dubuo, iš kurio valgom, hmm? Tuo tarpu tiek vienas, tiek kitas labai sėkmingai gali būti tobuliausiu menu ir visišku šlamštu, tik pirmasis dar ir sunkiai pritaikomu. Visa tekstilė atsirado pirmiausia praktiniais tikslais ir kai kurios jos atšakos lengvai perėjo grynų menų pusėn, mezgimas gi sunkiai su galerijomis asocijuojasi. Ypač jei tai ne konceptualus projektas, o realių realiausias daiktas, pirštinė, kojinė ar šalikas, ar kepurė. Pasikasus giliau po pragmatizmo sluoksniu, grynas menas yra menas visur – tai spalvų, formų, tekstūrų, linijų žaidimas, tai tobuli sąskambiai, stipri kompozicija, originali idėja. Jis bus kiekvienoje mūsų gyvenimo detalėje, įprastai vadintinoje menu ar ne, prie kurios prisilies tikro meistro ranka.

EgleDean-Scarfs-1

Vasara – pats geriausias laikas nuskaidrinti tą taikomąjį mezgimo sluoksnį ir ramiai, nešalant ir nestokojant jokio šilto daikto tuoj ir dabar, pažaisti įprastomis mezgančiam žmogui priemonėmis – virbalais ir siūlais, jų spalvomis, tekstūromis, storiais, skaidrumais. O jei įtraukus į žaidimą  sagas, juosteles ar karoliukus?

EgleDean-Scarfs-10

Visai nesiūlau megzti paveikslų, paprasti kasdieniai daiktai lygiai taip pat sėkmingai pasitarnaus mūsų idėjų realizavimui, nes esmė – ne pavadinime, o kūryboje. Šalikai yra dėkinga dirva tokiems eksperimentams, nes nereikia sukti galvos dėl dydžio ir formos.

EgleDean-Scarfs-19

Ir menas visai neturi būti nepritaikomas – šalikai, kokie gražūs nebūtų, puikiai šildo;).

 MG 289hh9

Teįkvepia jus ši graži Eglės šalių kolekcija pačioms drąsiausioms kūrybinėms svajonėms!

 MG 29lk09

EgleDean-Scarfs-4

EgleDean-Scarfs-7

EgleDean-Scarfs-13

EgleDean-Scarfs-16

EgleDean-Scarfs-18

EgleDean-Scarfs-22

EgleDean-Scarfs-25

Eglės Dean megztos skaros ir šalikai iš įvairiausių Drops Big Delight, Lett lopi, Brushed AlpacaSilk, Drops Kid Silk, Noro Flower Bed spalvų. Nuotraukos – Klaus Richter.{jcomments on}

Parašykite komentarą

Item added to cart.
0 items - 0,00