Traukinio kojinytės

Vasario 14 diena Lietuvoje vis plačiau įgyja romantiškos meilės atspalvį. Šį vasarį raudona spalva paprastai pasirodo tik geltonos ir žalios kompanijoje, tokie jau tie jubiliejiniai Lietuvos nepriklausomybės metai. MZ – ne išimtis, pas mus taip pat karaliauja trispalvė, bet šios dienos tautinis mezginys, tegu ir ne visai tiesiogiai, susijęs su Valentino diena. Ne viena įsimylėjėlių pora savo kelyje prieina vietą, kai pasirodo mažos kojytės, kurioms reikia… kojinyčių:).

IMG 1369

Šios kojinytės – pats pirmasis mezginys tautiniam konkursui. Tatjana numezgė jas savo tuo metu dar būsimam pirmajam anūkui, gimusiam penkias dienas prieš Lietuvai švenčiant savo šimtmetį:). 

IMG 13741

Kol kas jose telpa visos mažos kojytės, bet kad ir kaip makaluotų jomis mažylis, kojinytės saugiai laikysis savo vietoje, nes yra labai ypatingo dizaino. Ir turi labai ypatingą istoriją, visuotinai žinomą Suomijoje.

1940-ųjų metų pradžioje Kerttu Latvala su dviejų mėnesių dukrele Terttu traukėsi nuo karo mūšių iš Vasos miesto Suomijos pajūryje. Dėl susprogdintų bėgių traukinys buvo priverstas sustoti. Kartu su jauna mama keliavusi į pensiją išėjusi rankdarbių mokytoja negalėjo žiūrėti į nuogas kūdikio kojytes ir priverstinio sustojimo metu paardžiusi savo vilnonį švarkelį numezgė mažylei kojinytes, vėliau gavusias traukinio kojinių vardą. Jauna mama vėliau nuolat megzdavo šį modelį, kai aplinkui kas laukdavosi kūdikio. Per visą gyvenimą tokių kojinyčių Kerttu Latvala numezgė kelis šimtus. Apie 200 porų tęsdama tradiciją numezgė ir jos dukra Terttu, karo metu gavusi tokią šiltą dovaną.

Tatjanos Liadnik megztos kojinytės iš Drops Karisma 52, 18 ir 47, modelis – „Train socks”.{jcomments on}

Parašykite komentarą

Item added to cart.
0 items - 0,00