Whelk

Naujų Rowan žurnalų pasirodymas visuomet yra didelė šventė. Ne tik mezgantiems žmonėms, bet visiems grožiu besidomintiems. Dailūs madingi modeliai pateikti tokiomis meniškomis fotografijomis, kad negėda šį žurnalą ir ant kavos stalelio laikyti – nežinia, kad pritrūks įkvėpimo, šilumos ir kasdienio gyvenimo gražumo. Mezgėjos tai kaip švyturio žibintas tą grožio rūką kiaurai praeina iki pačių modelių, nes toks ir yra pirminis šio leidinio tikslas;)).

IMG 5353

Šis modelis – Whelk – mūsuose yra Rowan 61 numerio absoliutus favoritas. Kas mezgė, kas pasigrožėjo, kas nusižiūrėjo ir planuoja, bet pro akis neprasprūdo niekam. Jis ir šios dienos įrašo herojus.

IMG 5357

Abu mezginiai iš tų pačių šaknų. Ir kokie skirtingi abudu!

IMG 5364

Dalia numezgė liemenę, kokia ir yra originaliame žurnale, iš estiškos 3 gijų vilnos. Šilta, santūri, solidi ir kartu žaisminga.

IMG 7245

Renata šią schemą pritaikė savo megztuko priekiui.

IMG 7251

Nugaroje dryžiai jau ne rombo pavidalu gulasi, o vertikaliom gerų akių juostom, atskirtom perliniais dryželiais.

IMG 7260

Rankovės – visai lygios, tik stulpelis  su pagrindu suderintas. Spalvos taip pat suderintos.

IMG 7267

Puikus pavyzdys, kad raštai su spalvomis visai nesikerta, atvirkščiai, vienas kitą papildo:).

IMG 7273

Ir ne tik modelis painterpretuotas ir savo idėjoms pritaikytas. Neįprastas ir Zauberwolle pereinamų spalvų suderinimas. Daugelis stengiasi iš skirtingų kamuoliukų vientisą perėjimą išgauti, Renata atvirkščiai, pasistengė perėjimus kontrastingai atskirti, taip sukurdama (kartu su raštu) papildomą 3D efektą.

IMG 7276

Vyriška liemenė iš estiškos Aade Long 8/3 nedažytos vilnos megzta Dalios Liepuonienės, margas spalvotas megztukas – Renatos Blackutės, siūlai – Zauberwolle 2306 (Geltonas filtras). Modelis (Renatos megztuke tik priekyje) – „Whelk„.{jcomments on}

Parašykite komentarą

Item added to cart.
0 items - 0,00