Skarų periodas

Pati esu praėjusi (kai kur ir pastovėjusi, ir netrumpai;)) pačias įvairiausias mezgimo fazes – pirštinių, kojinių, antklodžių… Ir esu tikra, kad nors toks mezgimo stilius nepatenkina visų jūsų ir artimųjų drabužinių poreikių, tas iš vidaus kylantis kūrybinis impulsas yra pati patikimiausia, ištikimiausia ir džiaugsmingiausia mezgimo dalis ir nuostabių mezginių atsiradimo priežastis.

IMG 4097

Šios dienos įrašo herojė, kaip matote, išgyvena skarų mezgimo periodą. Ne vieną jos skarą matėte anksčiau ir visos jos iš tos kunkuliuojančios gelmės, kur gimsta patys įdomiausi sumanymai, taikliausi pasirinkimai ir originaliausi sprendimai. Net ir iš vieno spalvoto kamuoliuko megztas Kariusas apdovanotas šachmatiškai pasikartojančiomis skylutėmis, lyg gyvas daiktas apsiveja kaklą tomis dienomis, kai sunku susigaudyti, šilta lauke ar šalta.

IMG 4100

O įbridus į gilesnius vandenis…

IMG 1190

Stephen West skaros atrodo tamtyč sutvertos kūrybiškiems mezgėjams ir jų daugialypėms ir daugiabriaunėms (neretai ir daugiaaukštėms) atsargoms.

IMG 1193

Daiva šioje skaroje ne tik suderino skirtingus Zauberball kamuoliukus, panašios spalvinės gamos, bet su savais niuansais,

IMG 1194

bet ir labai vykusiai prie jų prikomponavo liną.

IMG 1197

Jis ir spalviškai suskamba, ir viską apjungia, ir tekstūrinio įdomumo prideda, ir kritimu pasirūpina.

IMG 1202

Skarų periodas yra vienas pačių džiaugsmingiausių, nes šių paprastai sunku turėti per daug, ypač jei jos skirtingų spalvų, formų ir stiliaus. Neįmanoma nepataikyti su dydžiu. Ir skaros yra nuostabi dovana.

IMG 1208

Ši, trečioji, kaip tik dovanų ir megzta.

IMG 4082

Sudėtinga brioche lapija sukurta tikrai neeilinio derinio – moherio ir lino.

IMG 4086

Nieko panašaus nesu nei mačiusi, nei čiupinėjusi!

IMG 4087

Kaip ir visi dvispalviai brioche mezginiai, ši skara turi abi skirtingas ir vienodai geras puses. Pagal nuotaiką ir rūbus – gali rinktis žalesnę, gali – mėlynesnę versiją.

IMG 4092

O kai abi dovanos pusės taip tinka pačiai, nori nenori peršasi dar vienas projektas. Juolab iš suplanuotų dviejų moherinių kamuoliukų sunaudotas tik vienas…

IMG 4093

Daivos Janavičienės megztos skaros. Pirmoji megzta iš Zauberball100 2245 (Sofos kampas), modelis – „Karius”. Antroji – „Starburst” – megzta iš lietuviško 4 gijų lino, Zauberball®100 2261 (Širdukas), 2247 (Luizai), Zauberball®Crazy 1537 (Rudens saulė). Trečioji skara megzta iš mėlyno 4 gijų lietuviško lino ir Rowan KidSilk Haze, modelis – „Miss B„.{jcomments on}

Parašykite komentarą

Item added to cart.
0 items - 0,00