Žiemos kaleidoskopas

Visi mes skirtingai reaguojame į žiemos spalvas už lango. Vieniems norisi ją paspalvinti drabužiais, interjeru, valgomais dalykais, kiti mėgaujasi subtiliausiais pilkšvais, balsvais ir rusvais atspaviais, gėrėdamiesi niuansų turtingumu ir ramia jų darna. Noro siūlų gamintojų pagrindinis moto ne veltui yra įkvėpimas iš gamtos. Daugeliui šie siūlai asocijuojasi su ryškiom drąsiom spalvom, kokias mums dovanoja žiedai ar gyvūnai. Bet pirmiausiai pastebimos intensyvios sodrios spalvos turi ir savo „žieminių” draugų, tokių pat turtingų ir subtilių, tik neutralaus kolorito. Šios dienos mezginiai – iš tos žieminės paletės.

photo 1.JfPG

Yra tokių spalvų visuose siūluose ir jų deriniai kuria nesuskaičiuojamus derinius. Toks žiemos kaleidoskopas… Dovilės tunikoje tvidinį juosvą Kabuto fine perskiria pereinamų spalvų Shinkiro juosta, lyg žiemos upė su šerkšnotu angoros pūkeliu. Ar kelias per apsnigtą mišką…

Dovilės

Pastaraisiais metais ypatingai subtilias mezgėjas pradžiuginusi Flower Bed naujovė – beveik vienspalviai siūlai gana ryškių perėjimų šeimynoje.

IMG 1059

Pilkas siūlas buvo vienas labiausiai lauktinų ir jūs tik pažiūrėkit į šį megztuką. Kas pasakys, kad pilka yra nuobodu ir nyku?

IMG 1060

Nelygi tekstūra dar labiau pabrėžia milijoną pilkų atspalvių.

IMG 1062

Tokiam subtiliam siūlui visai nereikia jokio įmantraus fasono, tik labai tinkančio ir gražiai krentančio… Ir šmaikščios detalės vidinėje pusėje;).

IMG 1063

Pilka spalva egzistuoja ir tvidiniais perėjimais pasižyminčiame Arale siūle.

20131219 234521 medium2

Turtinga pilka paletė savaime džiuginanti, bet tik šio gamintojo siūluose tavęs laukia toks spalvinis siurprizas – tarp visų pilkų kur ne kur blyksteli alyviniai bei samaniniai atšvaitai.

20131219 234432 medium2

Tokiam visapusiškai turtingam siūlui parinkti raštą, rodos, reiktų vadovautis taisykle mažiau yra daugiau, bet kaip gerai atrodo kiauraraštis su išvirkščių akių juostom Aušros megztuke

IMG 1428

ar turtinga pynė Jolantos.

IMG 1430

Tiek ir tereikia, kad viskas susijungtų į darnų galingą chorą.

IMG 1432

Dovilės tunikoje pravingiavęs priekio juosta Shinkiro, Jolantos megztuke groja pirmu smuiku.

IMG 9168

Perėjimai tai siaurėja, tai platėja priklausomai nuo akių skaičiaus, ir viską dar labiau suvienija balsvas šio siūlo sudėtyje esantis angoros pūkas.

IMG 9165 

Patogus užsegamas neutralių spalvų megztukas ir tiks prie visko, ir atrodys turtingai bei prašmatniai.

IMG 9166

Jokių raštų, tik stulpelis krašteliams ir galams, pavirtęs moteriškais banguotais dantukais priekio apdailoje. Idealiai priderintos sagutės, diržas

IMG 9170

ir visos kitos megztos garderobo detalės:). Tegyvuoja žieminiai niuansai!

IMG 9174

Dovilės Žydelienės megzta tunika ir nuotraukos, siūlai – Kabuto fine 202 su Shinkiro 02. Pilkas megztukas po jos megztas Vidos Maniušienės, siūlai – Noro Flower Bed 31, modelis – „10 stitches sweater„. Pilkas kiauraraštine juosta megztukas prie eglutės megztas ir fotografuotas Aušros Svarauskienės, siūlai – Noro Arale 121. Iš tų pačių siūlų megztas ir Jolantos Žilinskienės megztinis su pyne per vidurį. Jolantos megztas ir paskutinis susegamas megztukas iš Shinkiro 02.

Parašykite komentarą

Item added to cart.
0 items - 0,00