Įkvėpimas iš Estijos

IMG 7524

Rūta, darbo reikalais karts nuo karto vykstanti į Estiją, niekada mūsų nepamiršta – MZ kompanija gali būti tikra, kad jos dėka pas mus atkeliaus visos gražiausios kaimynų išleistos mezgimo knygos ar žurnalai. Paskutinė Rūtos dovanas – štai ši įspūdinga knyga. Tik atkeliavusi ji ilgai buvo pati vartomiausia, viena labiausiai įkvepiančių ir aptarinėjamų. Joje nėra jokių aprašymų, tiesiog kūrybinis vienos dizainerės kelias per metų laikus, įkvėpimo semiantis tiek moderniuose drabužiuose, tiek tradiciniuose liaudies raštuose. Dabartiniai siūlai (daugumai mezginių naudoti Rowan firmos) savo išieškota palete nutolę nuo liaudies meno spalvų, todėl drabužiai iš jų atrodo labai šiuolaikiškai, bet su tvirtom ir giliom šaknim, besimaitinačiom amžinu gyvybės vandeniu – ilgaamže liaudies tradicija.

IMG 7528

Mes tą knygą vartėm skersai ir išilgai, aikčiojom ir dūsavom. Švarkelis su spalvotais langais traukė daugelio akį, bet iš šnekų nedaug daiktų gimė…;).

IMG 7282

Gražvydė paliko mus toliau dūsauti ir aikčioti, o pati ryžtingai pasuko prie kasos su mažyčiais Rowan kamuoliukais dėkle ir nedvejodama išsirinko… visas spalvas. 

IMG 7231

Knygos langai megzti iš Rowan Felted Tweed, bet Gražvydės pasirinkimas man pasirodė dar gražesnis, grynos vilnos tvido spalvos daug intensyvesnės ir sodresnės. O jau tarpusavyje kaip dera!…

IMG 7247

Įkvepiančius paveiksliukus paversti realybe Gražvydei prireikė labai nemenkos kantrybės, begalinio kruopštumo ir tikrai neeilinio patyrimo bei visokiausių techninių gudrybių žinojimo.

IMG 7229

Langeliai megzti intarsija, tik vertikalios juostelės siuvinėtos. 

IMG 7234

Langeliai, trikampiais pereinantys į foną megztuko apačioje, kaip reikiant pašėliojo detalėse, pereidami į įstrižas juostas, nevengdami net tokių prislėptų vietų, kaip vidinė dvigubos apykaklės pusė.

IMG 7236

Pridedam idealias sagas (plačiose kišenėse nertos!) ir super apdailą

IMG 7226

ir grožimės, kaip gerai Gražvydės langų megztukas atrodo pačiuose įvairiausiuose senoje Vilniaus fonuose…

IMG 7239

IMG 7256

IMG 7273

IMG 7260

Gražvydės Norkienės megztas megztukas iš Rowan Fine tweed beveik visų kamuoliukų;), fono spalva – 374. {jcomments on}

Parašykite komentarą

Item added to cart.
0 items - 0,00