Kultūringas megztukas

1-IMG 8284

Po poros oficialių progų, kai galėjau rengtis megztais drabužiais, bet ne visais tokiais, kokiais vilkiu kasdieną, supratau, kad pats laikas įsitaisyti „kultūringą” megztuką.

1-IMG 8287

Daugelis žmonių tokiems atvejams renkasi ką nors juoda. Aš juodos spalvos nenešioju, tai pasirinkau sau artimesnę iš Rowan Felted tweed paletės – tamsiai pilkai mėlyną.

1-IMG 8288

Pradėjau megzti nuo ripsinės apykaklės nugaroje, paskui surinkau to stačiakampio trejų kraštinių akis ir mezgiau viską kartu – pridėdinėdama reglano rankovėms ir kūnui, platus kraštas, nuo kurio viskas prasidėjo, mezgamas kartu. Vienžo, paprasta, nes tokie ir turi būti, mano įsivaizdavimu, kultūringi megztiniai. Neutralios spalvos ir paprasto modelio. 

1-IMG 8290

Kai mezgiau darbe ir Hana užėjusi pasiteiravo, ką mezgu, ji tik pasijuokė: „Tokį paprastą megztuką, į sodą, kaime…”. Taigi būtent kad ne! Tiek į kaimą, tiek į darbą man puikiausiai tinka visi mano spalvoti mezginiai, kuriais reikalui esant galėčiau aprengti kokią nedidelę cirko trupę. Ir man patinka jaustis jos dalimi, kasdieną renkantis spalvas, raštus ir aksesuarus pagal nuotaiką. Bet kartais reikia tokio megztuko, kuris būtų nematomas ir su kuriuo pats neitum kaip su lozungu.

1-IMG 8292

Kaime paprašiau savo vaiko papozuoti. Tą dieną ji man pozavo keliems megztiniams, be jokio entiuziazmo, kaip matote iš nuotraukų;).

1-IMG 8295

Aš mielai jai būčiau pasiūlius kai kuriuos, smagius ir spalvotus, bet mano vaikutis tik šį apsirengusi pastebimai pažvalėjo. Kai paklausiau, gal norėtų to, prieš tai matuoto, ji kaip katinas prie grietinės puodo murktelėjo, kad norėtų šito. 

1-IMG 8298

„Bet jis toks… nuobodus ir kultūringas”,- bandžiau ginčytis. „Tai labai gerai!”- išgirdau. Griebiausi paskutinio argumento: „Tau bus per ilgas!”, – Kristina nemėgsta ilgų megztinių, nes neturi dar ko slėpti;). „Einu pasimatuosiu prie kitų drabužių”. Tiek savo modelį ir temačiau…

 1-IMG 83001-IMG 8300

Ant stalo kurį laiką besivoliojantis mezginys davė labai gražių atžalų.

1-IMG 8535

Spalvotų:).

1-IMG 8537

Ir nepaprastai dailiai atliktų, kaip ir pridera „kultūringam” megztiniui.

1-IMG 8538

Rūta priekį susisega reikalui esant su sage.

1-IMG 8539

Ir gali atsilenkti nugaroje apykaklytę.

1-IMG 8540

Aušra nusprendė, kad nepakenks užsegimas

unnamed.jpgggg

ir I-cord apdailos juostelėje padarė mažutes kilputes miniatiūrinėms gėlytėms.

unnamed.jpghy

Abi su Rūta prailgino rankoves ir džiugina mano akis spalvomis, kurios taip nevienodai, užtai taip dailiai keičiasi pagrinde ir rankovėse.

unnamed.jpgt55

Spalvoti perėjimai išryškina ir mezginio konstrukciją – aš turėjau kitą tikslą, bet širdis mano dainuoja, matydama spalvas. Dar vienas auksinis-šokoladinis pakeliui;).

unnamed.jpgkkk

Pirmasis megztukas megztas iš Rowan Felted Tweed DK  170. Violetiškai melsvas megztukas megztas Rūtos StuglienėsCrazy Zauberball 1699 (alyvų kvapas). Trečiasis megztukas megztas ir fotografuotas Aušros Grigelionienės, siūlai – Crazy Zauberball 2248 (bandelė su cinamonu), sagos – Union Knopf.{jcomments on}

 

 

 

 

Parašykite komentarą

Item added to cart.
0 items - 0,00