Nertas krepšys

1-IMG 2578

 Į visų mezgančių aruodus karts nuo karto priklysta kokie siūlai, kurie jokiam drabužiui netinka – šiurkštūs, stori, kandantys. Užtai idealiai tinkantys štai tokiems krepšiams prie namų ūkio.

1-IMG 2596

Neriami vąšeliu žemu stulpeliu. Pradedam nuo vidurio ir neriam ratu vis didindami, kol turėsim norimo skersmens dugną (vienoje eilėje reiktų pridėti 8 akis). Tuomet nebepridėdami neriame ratu tol, kol pasieksim norimą aukštį. Jei norisi rankenų, jų vietose vietoj žemo stulpelio neriam rankenos ilgio pynučių eilę (simetriškai abiejose pusėse). Kad rankena būtų kiek iškilusi, pynučių eilutę neriam kokiom 5 pynutėm ilgesnę nei palikta apatinės eilės žemų stulpelių juosta, atitinkamai daugiau stulpelių išneriam ir nerdami patį kraštą (kokias 5-6 eiles, priklausomai, kokio storio rankenos norisi). Jei siūlai vilnoniai (pvz., stora šiurkšti naminė vilna, iš kurios numegzti krepšiai nuotraukoje), galim juos išskalbti skalbyklėje 40-60oC ir ištrauksim veltus. Bet daug mažesnius.

1-IMG 2604

Viskas! Vidinė šeimininkė mumyse patenkinta, tinkamai panaudojusi „niekam netinkamus” siūlus, o vidinis estetas džiaugiasi nauja interjero detale. Kraunam į juos vaikų žaislus, eksponuojam savo siūlus (o ne slepiam nuo priekabių namiškių) ar pilam rudenį obuolius, kad visiems būtų po ranka.
O atėjus Kalėdoms toks krepšys puikiausiai užmaskuos nelabai patrauklų eglutės vazoną. Ką ten užmaskuos – papuoš!

1-IMG 9617

Krepšio dugną galima nerti ne apskritimo, o kvadrato formos. Keturiuose kampuose pridedam po 2 akis (taip pat kaip puodkėlių kampe). Toliau neriam ratu be jokių pridėjimų.

1-IMG 9619

Galima tarp rankenų vienoje krepšio pusėje padaryti nedidelę kilpelę, o prieš ją esančioje pusėje įsiūti sagą.

1-IMG 9618

Pilnam krepšeliui ta nedidelė sagutė reikšmės neturės, bet apypilnį galima užsegti ir paėmus už rankenų jis nesiskės į šonus.

1-IMG 9624{jcomments on} 

1 komentaras apie “Nertas krepšys”

  1. Atgalinis pranešimas: Interjero nėriniai – mezgimo zona

Parašykite komentarą

Item added to cart.
0 items - 0,00