Vaikų dienos

Truputuką vėluojantis, bet niekada neprarandantis aktualumo įrašas vaikų dienai – mezginiai mažiesiems. Mezgėjoms ypač aktuali tema, nes tiek vaikų turbūt turi tik pedagogai ir pediatrai. Kiekvienas tiek artimas, tiek ir tolimesnis naujagimis pasitinkamas iškeltais virbalais, minkščiausiais siūlais, dailiausiom sagutėm ir mieliausiais modeliais. Ilgai galvojau, kaip kultūringai perpasakoti pokalbį vieno ketvirtadieninio klubo susitikimo metu, bet jokie pakaitalai į galvą taip ir neatėjo, todėl lieku prie tiesioginės transliacijos, tikiuosi, suprasite… Pamačiau Vilmą su Aušra raklinėjančias kažkokius mikroskopinius daikčiukus ir paklausiau, kas ten bus. Dvi besišypsančios mezgėjos išsižioti nespėjo, kai choras aplinkui paaiškino: „Taigi jos apsivaikavo ką tik!…”

1-IMG 0340 medium2

Viena aktualiausių diskusijų naujagimių mezginių tema yra dydis. Visai nesvarbu, turėjęs kas vaikų ar ne ir kiek, tos dienos greit paskęsta užmarštyje ir apžiūrėjusios naujus Jurgitos batukus visos vienbalsiai nusprendė, kad tokių vaikų nebūna. Bet atmintis mūsų – dalykas labai subjektyvus, Jurgita racionaliai pažiūrėjo į reikalą, panaršė internete ir rado naujagimio pėdutės dydį – 7 cm!!!

1-IMG 0017

Dėl tų nenusakomų dydžių mano mieliausias (tegu ir retai įgyvendinamas) mezginys naujagimui – antklodytė.

1-ten1 medium

Ji tiks visada, nesvarbu, kiek laiko uždelsi aplankyti ir kokio dydžio vaikutis gimė bei kaip sparčiai auga.

1-ugne2 medium2

 Drąsios mezgėjos imasi ir tikslesnių mezginių. 

1-IMG 3657

Smagiai dryžuota liemenė su patogiai įtaisytom ir idealiai pritaikytom sagutėm ant pečių bei kojinytės į komplektą.

1-IMG 3668

Norėčiau atkreipti visų „besivaikuojančių” dėmesį į šiuos siūlus. Margų kojininių sruogų – devynios galybės, bet beveik visos yra skirtos suaugusio kojai. Šie gi siūlai (Regia Firn Color) sukurti galvojant apie mažutes vaikiškas kojytes ir dryžiukai keičiasi ypatingai greitai.

1-IMG 3653

Mažoms panelytėms – dailūs nėriniuoti megztukėliai

1-IMG 9802

debesėlių spalvos.

1-IMG 9816

Ar rausvi, padailinti subtiliom rašto juostelėm:

1-dr3 medium

Vaikiškos – tik sagos:)

1-dr1 medium

Kepurės naujagimiams – opi tema. Jos turi ir ant galvos laikytis, ir dengti visa, ką dengti reikia, ir neleidžiančios vaikui akimirksniu jos nusiplėšti. Šis modelis – tinkantis tiek berniukams, tiek mergaitėms – vienas populiariausių:

1-kep1 medium

Megztukų skyrelyje „Baby Surprise Jacket” skina populiarumo laurus. Gitanos kolekciją jau matėte, šiandien dar vienas, tropinių žuvyčių spalvų:

1-bs3 medium

Tas pat modelis santūrių spavų Jurgitos mezginiuose:

1-IMG 1616

1-IMG 1621

O prie šokoladinio švarkelio – gelsva kaip sausainiukas kepuraitė su kojinėmis.

1-IMG 9876

Kepuraitė ši – klasikų klasika – kiekvienam naujagimiui privaloma.

1-IMG 9886

Dvi poros kojinių – neprivaloma, bet labai maloni prabanga:)

1-IMG 9881

Nes vaikai mažiukai – tikras saldėsis. Su vyšnaite viršugalvyje…:)

1-IMG 0334 medium2

Pirma ir paskutinė nuotraukos – Virginijos Sankalienės, jos megztos kepuraitės modelis – „Cupcake Hat”. Batukai naujagimui megzti Jurgitos ŽilinskaitėsNoro Kureyon 260. Antklodytė megzta ir fotografuota Gitanos Gricienės, modelis – „Ten Stitch Blanket„, siūlai – Zauberwolle 1536. Liemenė su kojinytėm bei megztukas su nėrinių apykakle megzti Gražvydės Norkienės, liemenė megzta iš Regia Silk 4-ply 00054 su Regia Firn color 1808, iš pastarojo siūlo megztos kojinytės. Mergaitiškas megztukas megztas iš Crazy Zauberball 2096, modelis – „BabyDROPS 18-25” su pačios Gražvydės pritaikyta apykaklaite. Rausvas megztukas ir raudona kepuraitė ir margas švarkiukas megzti ir fotografuoti Gitanos Gricienės. Megztuko modelis – „Seamless Yoked Baby Sweater”, kepurės – „Aviatrix Hat„, siūlai – TEC 04, 27, „Baby Surprise Jacket” megztas iš Crazy Zauberball 1564. To pat garsiojo „Baby Surprise Jacket” dvi santūrias versijas bei kupurę su kojinaitėm prie jų mezgė Jurgita ŽilinskaitėDrops Merino Extra fine 23,19,18, 03, 02, 19, 20. Kepurės modelis – „b14-16 Hat, scarf and mittens in Alpaca”.{jcomments on}

Parašykite komentarą

Item added to cart.
0 items - 0,00