Cameo Shawl

1-IMG 4436

Apžiūrinėjom naują Dalios skarą kompanijoje. Paskui jau paaikčiojusios, padūsavusios, iščiupinėjusios ir prisimatavusios juokėmės, kaip skambėtų ją palydintis garso takelis. „Šur, šur, šur, – šiugžda maišelis, į kurį skara įdėta. „Ha!!! – vienus gilus įkvėpimas ir… mirtina tyla. Ilga ir labai iškalbinga.

1-IMG 4400

Į šią skarą „Rowan Fine Lace” žurnale varvinom seilę ne viena. Kai Jurgita rinkosi jam siūlus, aš jau kamuoliuką po lova pasikišus turėjau. Pasijuokėm abidvi, kuri pirma nusimegs. Dalia paliko mudvi su nosim. Mane greičiau, nes Jurgita tai mezga. Aš tik svajoju.

1-IMG 4418

Didžiulė kvadratinė skara, sukurta didžiausios Šetlando skarų specialistės Sharon Miller. Sukomponuota iš tradicinių Šetlando kiauraraščių, kurie išmezgami abiejose mezginio pusėse!

1-IMG 4401

Vienoje knygoje apie Šetlando kiauraraščius radau paaiškinimą, kuo skiriasi mezgimas kiauraraščiu (lace knitting) (raštas kas antroje eilėje, gerojoje; išvirkščioji mezgama lygiai) ir megzti nėriniai (knitted lace), kai raštas mezgamas kiekvienoje eilėje.

1-IMG 4416

Rezultatą matote tegu ir nelabai vykusiose nuotraukose. Kažkas protu nesuvokiama net ir megzti mokančiam…

1-IMG 4423

Lengva ir krintanti, siūlas švelniai pūkuotas, bet neužgožiantis rašto.

1-IMG 4431

Pasakiško gražumo ir stulbinamo meistriškumo – karališka bet kokio garderobo puošmena…

1-IMG 4437

Dalios  Liepuonienės megzta skara iš Rowan Fine Lace 428, modelis – „Cameo Shawl„.{jcomments on}

Parašykite komentarą

Item added to cart.
0 items - 0,00