Starry Night

Meno kūriniai ne tik teikia džiaugsmo mūsų akims bei nuskaidrina sielas, neretai jie patys tampa įkvėpimo šaltiniu kitiems kūriniams atsirasti. Van Gogh žvaigždėtos nakties paveikslai – viena ryškiausių jo kūrybinio palikimo dalių – įkvėpė šių pirštinių rašto kūrėją. Tapytojas skirtingose tų pačių vaizdų interpretacijose pats siekė įgyvendinti įvairias menines idėjas, pirštinių raštas taip pat prakalbo skirtingomis nuotaikomis ir spalvomis, patekęs vis į kitos mezgėjos rankas.

Starry Night

Dalia suderino pereinamų spalvų Sirri vilną, kuri taip gyvai nuspalvino mirgančių žvaigždžių sūkurius nuo geltonos iki pablyškusios pilkšvai violetinės. Jai būdingas pūkas dar labiau paryškino gyvos spindinčios ir mirksinčios šviesos efektą. Žvaigždės sukasi kito menininko – Kaffe Fassett – sudėliotame spalvų fone, kuriame ir daugaus mėlis su violetu, ir šiltos rudos bei žalios naktinės žemės spalvos.

Starry Night

Gražvydė atvirkščiai sukeitė fono ir rašto spalvas ir žvaigždėtas dangus priminė debesuotą dangų tarp tų pačių kiparisų.

IMG 4837

Subtilus, bet spalvomis neperkrautas melsvas „Delight” siūlas apjungia į vienį dangų ir peizažą po juo, pabrėžia linijų išraiškingumą, prisijundamas prie Van Gogh’o piešinių ta tema.

Starry Night

Aš nuėjau keliu paprasčiausiu – „Crazy Zauberball” kamuolėlis, kuriame jungiasi mėlyna su žalia ir violetu (2133, Pelenė), man pasirodė ideali išeitis ir dangui, ir žemei.

Starry Night

O kadangi rankas žiemą šąlu ir pirštines iš kojininių siūlų sunkiai įsivaizduoju ne ant pamėlusių rankų, teko megzti vidinį įdėklą. Pirmą kartą per eilę metų;)

Starry Night

Jei kur ir gali aukoti spalvas šilumai, tik ne Van Gogho paveikslų įkvėptose pirštinėse.

Starry Night

Susidomėjusiems – sukurtos ta tema ir kojinės:).

Starry Night

Pirmoji pora megzta Dalios Liepuonienės iš Sirri 5/2 artistic (C104) ir Regia Design Line Random Stripes by Kaffe Fassett, antroji pora megzta Gražvydės NorkienėsHighland Alpaca fino 7309 ir Drops Delight 04. Visų pirštinių modelis – „Starry Night„.{jcomments on}

Parašykite komentarą

Item added to cart.
0 items - 0,00