Redy

Redy

Didelė man šventė, kaip per visokias „smulkmenas” tiek savo pačios mezginiuose, tiek MZ dienoraštyje prieinu prie mezgimo alfa ir omegos – megztinio! Vis planuoju planuoju parodyti populiariausius modelius, pačius madingiausius siluetus ir mezgėjų labiausiai pamėgtus (ne be priežasties;)) modelius. Vis mane kokie gražūs kiti mezginiai išmuša iš vėžių, bet šiandien aš geram kely – ta-da-dam! – Redy.

Redy

Turi viską, ko reikia tobulam megztiniui – didelę nudribusią apykaklę (galima pasikelti ir prisidengti;)), patogų nešioti siluetą ir ypatingai patogų mezgimą. Mezgamas jis ratu nuo viršaus gerosiomis akimis (nes geras akis daugeliui yra patogiau megzti nei išvirkščias), paskui išverčiamas į kitą pusę. Kam nepatinka, galit neversti. Bet išvirkščioji pusė turi savo gražią tekstūrą, o spalvotame variante gražiau susilieja spalvos. Mezgant spalvotu siūlu nuo viršaus iš karto ir kūną, ir rankoves, atkrinta daugelį erzinanti spalvų sutapimo problema – viskas keičiasi tolygiai:).

Redy

Modelis pakankamai išieškotas, kad pritiktų beveik kieviename garderobe (nuotraukose – du mamų ir dukrų duetai), ir pakankamai minimalistinis, kad skirtingais siūlais mezgamas atrodytų vis kitaip.

Redy

 Vienaip – spalvotais pereinamais siūlais, kitaip – vienspalviu tvidu.

Redy

Redy

Tas pats „Redy” iš bukliuotos alpakos – jaukiausias pasaulyje meškiuko kailiukas:).

Redy

Modelis lengvai modifikuojamas pagal poreikius – sau pats prisitaikai tiek megztinio, tiek rankovių ilgį.

Redy

Ar apykaklę, kurią Virginija specialiai Simonos pageidavimu mezgė dar labiau padidintą.

Redy

O galima tą patį modelį megzti ir ne vienspalvį, o dailiais dryžiukais, kurie išversti į išvirkščią pusę ne taip griežtai nusibrėžia. Užtat gražiai pabrėžia konstrukciją, kuri vienspalviame variante taip nesimato.

Redy

O šitos nuotrauka – puikiausias įrodymas, kad Noro spalvos ne tik iš gamtos (taip pat gražiai Virginija ir kokiam rudeniniam peizaže atrodytų), bet ir iš gamtos „pakultūrintos”, aliuminės ir parūdyjusios, iš paties gyvenimo, taip sakant…

Redy

Keturi tokie gražūs ir tokie skirtingi megztiniai pagal vieną ir tą patį modelį. Ne paskutiniai?…;)

Redy

Pirmi du megztukai megzti ir fotografuoti Židronės Stankevičienės. Sau pačiai ji mezgė iš Zaubewolle 1699 (alyvų kvapas), dukrai Guostei – iš Rowan Silky Tweed 758. Kita pora megzta ir fotografuota Virginijos Sankalienės. Dukros Simonos megztinis megztas iš Drops Alpaca boucle 8903, sau pačiai – Bergere de France Lima (tonnerre) dryžuotas su Noro Kureyon 283.{jcomments on}

Parašykite komentarą

Item added to cart.
0 items - 0,00