Aitvaras

 Prie

Manoji „Boxy” versija – „Aitvaras” (pažiūrėkit į siluetą, pagrindas – grynas aitvaras, rankovės – besiplaikstantys danguje papuošimai…;))

Prie

Megztas nuo viršaus ratu pridedant pečių linijoje po 2 akis kiekvienoje eilėje iki tol, kol pakanka pločio ir jau norisi pradėti rankoves. Tada – priekis ir nugara atskirai. Numezgus rankovių pločio skyles, mezginys vėl sujungiamas ir mezgama ratu tolygiai nestaigiai mažinant, t.y., mažinant tokiu ritmu, kokio pločio norim turėti megztinio apačią.

Prie

Pažaidžiau su estiška vilna. Du siūlai buvo vienspalviai – šviesiai pilkas ir tamsiai violetinis, prie jų pridėta pereinamų spalvų sruoga („Thomas”). Ta pereinamų spalvų sruoga pereina nuo tamsiai violetinės prie šviesiai violetinės iki šviesiai pilkos (žr. kelią nuo rankogalių aukštyn prie pagrindo ir atgal pilvu ar nugara iki megztinio apačios). Nuo šviesiai pilkos vėl atgal iki tamsiai violetinės ji eina per ochrą. 

Prie

Pradėjau nuo vienspalvės šviesiai pilkos, numezgus skyles rankovėms ir vėl sujungus mezginį, ėmiausi spalvų keitimo. Didelėje pereinamų spalvų sruogoje visos spalvos spėjo pasikartoti du kartus, tai aš pasiruošiau du vienodai besikeičiančius kamuolius ir megztinio pagrindą pakaitom (kas eilutę keisdama) mezgiau tai iš vieno, tai iš kito kamuoliuko, tuo būdu dvigubai pratęsdama vienos spalvos juostą. Pasiekusi tamsiai violetinę, paėmiau vienspalvį tos spalvos kamuolį ir pabaigiau mezgtinį. Rankovėms panaudojau kitą perėjimą nuo šviesiai pilkos prie tamsiai violetinės, bet jau be jokių fokusų, rankovių plotyje spalvos pačios natūraliai ir tinkamoje vietoje pasikeitė.

Prie

Kol kas tai mėgstamiausias Kristės megztinis, nuo jos intensyvios meilės tik švelnėjantis ir gerėjantis…:)

Prie

Megztukas megztas iš estiškos Aade Long 8/2 vilnos, natūralios šviesiai pilkos, dažytos tamsiai violetinės ir pereinamų spalvų artistic (Thomas).{jcomments on}

Parašykite komentarą

Item added to cart.
0 items - 0,00