Dryžiukai – geriausi Noro draugai

Pats vienas bet kuris margas Noro siūlas keičia spalvas gana greitai, todėl galutinis mezginys yra dryžuotas. Kuo daugiau akių, tuo dryžiukai smulkesni. Ne visuomet tai žavi taip pat, kaip nuostabaus grožio kamuoliukas lentynoje. Todėl labai daugelyje mezginių šis siūlas derinamas su kokiu kitu, margu ar vienspalviu. Pats populiariausias derinimo būdas – tie patys dryžukai, tik margas Noro siūlas, suskaidytas kitu, duoda jau visai kitą efektą.

Dryžuotas pusbrolis Nalgaras

Truputį margą ir ne per margą tuo pat metu.

Dryžuotas pusbrolis Nalgaras

Spalvoti Noro Kureyon dryžiukai dar labiau išryškina rankovės konstrukciją,  E.Zimmermann šmaikščiai pavadintą pusbroliu Nalgaru (Raglan perskaitytas iš kito galo, nes vietoj reglaninio nuėmimo, taip pat pridedama).

Dryžuotas pusbrolis Nalgaras

Svabu tik tokiame mezginy sutaikyti abiejų siūlų storumą. Noro Kureyon idealiai sulimpa su Drops Lima, bus ir daugiau tokios sąjungos pavyzdžių :).

Dryžuotas pusbrolis Nalgaras

Kartais užtenka tik dryžuotos detalės

Fisherman's Pullover

ir visas labai tamsiai pilkas megztukas

Fisherman's Pullover

nušvinta rudenišku auksu…

Noras gamtoje

Šitame švarkelyje dryžiukai vaidina labai svarbų vaidmenį modelyje, pabrėždami jo neįprastą konstruciją.

Cropped Jacket

Originaliame variante siūlomi du Noro siūlai, bet šis švarkelis smarkiai išlošė vieną margą Noro siūlą pakeitus kitu, vienspalve tamsiai ruda merino vilna.

Cropped Jacket

Du dryžuoti Noro siūlai, kaip matysit tolimesniuose pavyzdžiuose, persipina, žaidžia vienas su kitu ir sukuria netikėtą ir ne visai dryžuotą (būtent taip!) medžiagą, o šiame švarkelyje dryžiai turėjo būti pabrėžti, o ne prislopinti ir užmaskuoti.

Cropped Jacket

Ir dar turėjo pasimatyti pagrindinio Noro siūlo spalvos, kitas spalvotas siūlas būtų pridėjęs nuo savęs, o tamsus, aiškios ir švarios spalvos tamsaus šokolado siūlas savo santūrumu ir nemenišku aiškumu dar labiau pabrėžia Noro tapybiškumą.

Cropped Jacket

Bukliuotas „Noro Blossom”, iš kurio Daiva numezgė ryškią raibuliuojančią kepurę-paveikslą,

Dryžuota bukliuota

visai kitaip atrodo kitos Daivos kepurėje, kurioje ryškią impresionistinę paletę suskaido pilki ripso dryžiai.

Dryžuota bukliuota

Dryžuota bukliuota

Šitame Dovilės megztuke, kuriame Noro Silk Garden sock sudryžuotas su vienspalviu Cho’7,

megztinis su driežu

iš kitos spalvos Noro siūlo įmegztas driežas suteikia gyvumo ir gamtos turtingumo ten, kur jo ir reikia.

megztinis su driežu

Dar vienas pavyzdys gyvo ir subtilaus paspalvinimo vienspalvio estiškos vilnos megztuko pačiu ploniausiu Kureyon sock siūlu:

Olive

Originale tie dryžiukai yra kiekvienas vis kitos spalvos (iš atskirų vienspalvių kamuoliukų), bet ne viena mezgėja pasitelkė margą ir gražų Noro į pagalbą.

Olive

Dar vienas puikus derinys – Silk Garden sock su Drops Alpaca.

CashSilk Fern Scarf

Virpančių rudeniškų spalvų Židronės šalis.

CashSilk Fern Scarf

CashSilk Fern Scarf

Subtilus ir gražus yra greitai keičiančio ir ryškaus Noro siūlo derinimas su pereinamų spalvų estiška vilna. Margos estiškos vilnos dryžiukai nesubraižo mechaniškai gyvo ir žaismingo Noro, o švelniai jį pabrėžia, suteikia spalvinio turtingumo lėtai besikeisdama.

Dryžuotas šalikas

Mažam daiktui, tokiam kaip pirštinės ar kepurė, estiškos vilnos pasikeitimas truputį per ilgas, todėl ploną Noro Kueyon sock siūlą puikiai papildo bet kuris švelniai keičiantis spalvas kojininis siūlas, kuris dėl savo  paskirties keičiasi greitai, bet nekeisdamas spalvų taip drastiškai, neužgožia Noro siūlo. Ši kepuraitė megzta su Regia  Kaffe Fassett Hand-Dye Effect, bet jį taip pat sėkmingai pakeis ir Drops Delight ar Schoppel-wolle Zauberball kamuoliukas.

Hado

Siekiant dar kitokio efekto, Noras puikiai draugauja ir savimi pačiu. Ir net su ta pačia spalva;)

Dryžuota tunika

Netikėtą efektą duoda ir dviejų labai kontrastingų (labai žemiškos ir visai neoninės) spalvų derinys – margas didmiesčio gyvenimas…

Shetland Ruffles

Dryžuojant iš dviejų margų Noro kamuoliukų, gaunamas labai paradoksalus efektas. Pats Noro siūlas, mezgamas lygiai, duoda pereinamų spalvų dryžius, tą patį darys kitas kamuoliukus, bet dryžuojant juos pakaitomis (vėl dryžiukai), išnyksta būtent pats dryžuotumas!

Dryžuotas gėlėtas

Juostos niekur neišnyksta, jos kartais net labai ryškios, bet bendras drabužio vaizdas prisimerkus bus tiesiog margas.

Turn a square

Dryžiukai nebūtinai turi būti horizontalūs, gali būti ir vertikalūs.

Shalom

Vienas populiariausių paspalvinimo Noru pavyzdžių – Shalom megztukas.

Shalom

Visas vienspalvis, tik margos Noro juostos – ir jau toli toli nuo originalo… Viena Jurga suderino Noro Kureyon su Drops Lima,

Shalom

kita – su Drops Karisma. Ir abi labai sėkmingai:) Jų megztukuose vertikalumas tik iliuzinis – gerų blogų pagaliukai.

Shalom

Daiva savo Shalom megztuke dar radikaliau pabrėžė tuos vertikalius brūkšniukus, megzdama gerą akį Noru, išvirkščią – vienspalve Lima.

Shalom

Tobulai priderino sagas ir nuo savęs pridėjo žaismingas kišenes.

Shalom

Tokiu pačiu principu megztos ir Jūratės kepurės bei kaklas vaikams.

Kepurės su dryželiais

Noro Kureyon su savo nuolatine palydove Drops Lima.

Kepurės su dryželiais

Kepurės su vertikaliais dryžiukais

Ar įkvėpimo šaltinis ne šiame modelyje?

Inspira cowl

Tobulas laukas tiek Noro derinimui su vienspalviu, tiek su švelniai margu siūlu. Vaida suderino Silk Garden Sock su Delight, bet variantų vardas – milijonas.

Siūlų derinys

Dar vienas triukas su Noro siūlais. Jo spalvos keičiasi gana greitai, kuo daugiau akių, tuo dryžiai plonesni ir margesni. Atitinkamai atvirkščiai – kuo mažiau akių, tuo dryžiai ilgesni. Tą labai sėkmingai išnaudojo Daiva savo suknelėje. O kai akių labai mažai, pvz., 10  kaip šitame Gitanos šalikėlyje, tai jau ir visai nedryžiai gaunasi, o pereinamų spalvų vertikalios juostos. Mezgant vieną juostą ar zigzagą prie kitos – štai toks efektas:

Ten Stitch Zigzag

Pirmasis megztukas megztas Dalios Liepuonienės, siūlai – Noro Kureyon 259 ir Drops Lima 9010, vaikiškas megztukas megztas ir fotografuotas Rasos Juškienės, modelis – „Fisherman’s Pullover„, neatpažinta tamsiai pilka vilna suderinta Noro Kureyon 255. Dryžuotas švarkelis megztas Dalios Liepuonienės, modelis „Cropped Jacket„, siūlai – Silk Garden lite 2021 su Patons Merino wool DK 00011, smagi dryžuota kepurė megzta ir fotografuota Daivos Gridziuškaitės, joje pilka merino vilna suderinta su Noro Blossom 21, modelis – „Rikke Hat„, megztukas su driežu – Dovilės Žydelienės megztas iš Noro Silk Garden sock 87 su Cho’7 ochre.Olive” megztukas megztas ir fotografuotas Rūtos Strumskienės, siūlai – Aade Long 8/2 tamsiai mėlyni su Noro Kureyon sock S185. Gražusis rudeniškas šalis megztas ir fotografuotas Židronės Stankevičienės, modelis – „CashSilk Fern Scarf„, siūlai – Noro Silk Garden Sock S313 su Drops Alpaca 3650. Violetiškai rausvas šalikas dukrai megztas ir fotografuotas taip pat Rūtos Strumskienės, siūlai – Aade Long 8/2 artistic pink-purple ir Noro Silk Garden sock S292, modelis – „Noro Striped Scarf„. Kepuraitė megzta iš Noro Kureyon sock S150 su Design Line Hand-dye Effect by Kaffe Fassett 8853 (rūkas), modelis – „Hado„, dryžuota tunika megzta Dalios Liepuonienės Noro Silk Garden lite 2042 ir 2039. Zigzaginis šalis megztas iš Noro Kureyon sock S253 ir S149, modelis – „Shetland Ruffles„. Dryžuotas megztukas su gėlėtom rankovėm megztas Dovilės ŽydelienėsNoro Silk Garden sock S304 su S252. Dryžuotos vyriškos kepurės su šaliku megztos iš Kureyon sock 252 ir 245, kepurių modelis – „Turn a square”, šaliko – „Noro Striped Scarf„. Trys po jų einantys megztukai megzti pagal tą patį modelį – „Shalom”, pirmasis megztas Jurgos P.R.Noro Kureyon 161 ir Drops Lima 8903, antrasis megztas Jurgos MotiejūnienėsNoro Kureyon 242 ir Drops Karisma 56, trečiasis – Daivos GridziuškaitėsNoro Kureyon 242 ir Drops Lima 5310, nuotraukos – autorių. Smagios suderintos vaikų kepurės ir kaklas megzti ir fotografuoti Jūratės Derkintienės, siūlai – Noro Kureyon 259 ir Drops Lima 8112. Populiarusis „Inspira Cowl” megztas ir fotografuotas Vaidos Balaševičiūtės, siūlai – Noro Silk Garden Sock 241 su Drops Delight 08. Paskutinis šalikėlis megztas ir fotografuotas Gitanos Gricienės, modelis – „Ten Stitch Zigzag„, siūlai – Kureyon sock S236.{jcomments on}

1 komentaras apie “Dryžiukai – geriausi Noro draugai”

Parašykite komentarą

Item added to cart.
0 items - 0,00