Kada prasideda pavasaris?

Narcizai

Pavasario pradžia neturi man nieko bendra nei su vaizdais už lango, nei su pavasario kvapu ir vėju, nei su oro prognozėm. Kiekvienais metais pavasaris man prasideda po Kalėdų. Nupuoši eglutę, pasidžiaugi dar kartą dovanomis, atsipūti po šventinio šurmulio ir imi gyventi būsimu pavasariu.

Narcizai

Paprastai po Kalėdų dar ilgai būna šalta ir pagal nuotaikas negali atsisakyti kai kurių garderobo dalių – nei kepurių, nei šalikų, nei pirštinių – bet pražydinti pirmuosius aitriai kvepiančius narcizus ant savo pirštinių gali kiekviena, virbalus nulaikanti:)

Narcizai

Mano narcizai šviesiame pilkšvai melsvame fone (dangus ar sniegas;)?), o Gražvydės žiedai ryškiai skleidžiasi tamsiame fone iš patobulintos estiškos vilnos (hm,hm, kas mezgė nedidelį akių skaičių iš šio ilgais spalviniais perėjimais pasižyminčio siūlo, supras, ką turiu galvoje;)).

Narcizai

Intensyvi sodri žalia – jau visai pavasariška, tiesa;)?

Daffodils mittens

Patobulinta estiška vilna po savęs palieka labai daug… palikimo. Ir iš jų gimė kitai draugei dovanų tokių pat bundančios gamtos spalvų skarelė.

Baktusas

Vis tik tiesybė, kad kai kurios technikos ima ir prilimpa, taip įvyko ir su manimi.:), nukeltų akių raštams jaučiu priklausomybę, o apie priklausomybę mezgimui tai nediskutuotina tema:)… Tas kalėdiniams mainams naudotas raštas Daivutės baktusui, labai dėkingas, todėl nesusilaikiau ir vėl jį panaudojau.

Baktusas. Detalė

O iš to, kas liko (dar ne iš visko;)) gimė šios „Pasiklydusio pavasario belaukiant” pirštinės,

Pavasario tąsa

kurios atkeliavo į mano paštą su prierašu: „šiemet, sakė, pavasario nebus:), todėl pirštinės tikrai dar ilgai bus reikalingos…” Šia Lietuvoje išsipildžiusia amerikiečio dizainerio Jared Flood svajone (jis svajojo apie tokį klimatą, kuriame visą laiką būtų galima nešioti jo labai mėgstamus vilnonius megztus drabužius) ir baigiu savo pavasarinį įrašą.

Pavasario tąsa

Pirštinių su narcizais modelis: „Daffodils„, manosios megztos iš Drops Alpacos 8105, 2916, 7238, 7233. Visi kiti mezginiai ir nuotraukos Gražvydės Norkienės, pirštinės megztos iš Alpacos 506 ir Aade Long 8/2 artistic (Fall), skarelė ir pirštinės megzti iš tos pačios estiškos vilnos su Drops Alpaca 8105, nukeltų akių raštas iš B. G. Walker knygos „A Third Treasury of Knitting Patterns”.{jcomments on}

Parašykite komentarą

Item added to cart.
0 items - 0,00